kele
perec1
garas1
64. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2020. 10. 15.
kiscim4120
 

Bronz Decanter a Lendwines csapatának

lendwines39201Idén a szőlészet, borászat területéről nem sok jóról tudtunk beszámolni, talán emiatt még nagyobb jelentőségűnek mondhatjuk a Lendwines fiatal csapatának sikerét, a Decanter bronzérmet.   

lendwines3920A világ egyik legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiírására idén 56 országból érkeztek nevezések. A DWWA zsűrijében dolgozó 116 borszakértő 16.518 tételt kóstolt Londonban egy teljes hónapon át. A versenyen jól szerepeltek egyébként a magyar és a szlovén borok is, található köztük „Best in show”, platina, aranyérmes, ezüstérmes is, a mi szempontunkból azonban a Lendwines bronzérme csillog a legfényesebben.      

A néhány éve fiatal lendvai borászokból verbuvált csapat – akik célja a kicsi, úgynevezett „butikjellegű termelés”, a minőségi borművelés – egy 2018-as évjáratú olaszrizlinggel nyerte el a presztízsdíjat. A Lendwines csapatát Simon Vuk, Paller Peti és Bojan Kulčar alkotta.

A 13,5 alkoholtartalmú száraz olaszrizling a 100 pontos versenyen 87 pontot ért el, és az említett fiatal csapat mellett egyéb lendvai borokra, borászokra is felhívhatja a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmét. 

 

 

MCSi Design