kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

Az államiság napja – ünnepség a lendvai Városháza előtt

allamisag2620Lendva Község az ünnep előtti napon tartotta meg a szlovén államiság napja alkalmából szervezett megemlékezését a Városháza előtt, majd hagyományosan a Szlovén Balettművészek Egyesületének esti előadása zárta a megemlékezést a színházterem szabadtéri színpadán.

Az alkalmi rendezvényen a község az 1991-es önállósulási háborúban résztvevő helyi, illetve kerületi szervezetekkel együtt megemlékezett a fegyverek visszatartásának 30. évfordulójáról is a Polgári Védelem raktáraiban.

Az eseményen Magyar János polgármester távolléte miatt Hebar Tibor,  a községi hivatal megbízott igazgatója mondott köszöntőt. A megemlékezés ünnepi szónoka, Dražnik Ljubo, a Szlovén Háború Veteránjai Lendvai Területi Szövetségének elnöke, az akkori Lendva Község polgári védelmi törzsparancsnoka a harminc évvel ezelőtti eseményeket elevenítette fel, hangsúlyozva, hogy az itteni polgárokat büszkeség töltheti el, hogy azon tizenhat szlovéniai község közé tartoznak, amelyek nem adták át a fegyvereket. Majd az ünnep kapcsán az egység és az összetartás fontosságára hívta fel a figyelmet.

 

 

Az ünnepi megemlékezés keretében került sor a polgármesteri elismerés átadására is a Lendvai Rendőrállomás munkatársainak a koronavírus-járvány ideje alatt végzett felelősségteljes munkájukért. Az elismerést Koncut Ivan alpolgármester adta át Križanič Željko főparancsnoknak. Az alkalmi kulturális műsorban a Lirika kórus lépett fel.

(Fotó: Galič Tomaž)

 

 

MCSi Design