kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Vinárium Fesztivál: udvarokon, parkban, szőlőhegyen...

halaszle2520Nem maradnak el a nyári rendezvények Lendván. A járvány utáni intézkedésekkel összhangban a szervezők úgy döntöttek, hogy másként, de a megszokott időpontokban megtartják a Vinárium Fesztivál mind a három hagyományos eseményét: a Halászléfőző Versenyt, a Bográcsfesztet és a Lendvai Szüretet augusztus 22-étől szeptember 5-ig.

Az enyhébb járványügyi korlátozások szerint már engedélyezett a nyilvános helyeken a gyülekezés legfeljebb 500 ember számára, így idén nyáron lebonyolítható lesz a népszerűvé vált lendvai Vinárium Fesztivál – döntött a szervezőbizottság. A rendezvényeket ugyan a megszokottól némileg eltérő formában tartják meg, de mindenképpen lehetőséget nyújtanak a találkozásra, a szórakozásra. Az események több kisebb, szórt helyszínen valósulnak meg, 8–9 ponton a Fő utcán: a gesztenyék alatt a templomtéren, a Bánffy Központ és a HKD Pomurje horvát egyesület székhelyének udvarán, a parkban, a Cubis szállodánál stb., valamint a Vinárium kilátótoronynál, illetve a szőlőhegyen a szórt szobás szálloda egységeinél lesz lehetőség főzni a Bográcsfeszt keretében. Néhány rendezvény egy-egy eseménye kikerül a falvakra, a faluotthonok udvarára is – tudtuk meg Lendva Község Hivatalában. Nem maradnak el az Etno-estek sem, amelyek idén két napon át folynak. A közönségnek a szlovén, a magyar, a szerb, a horvát és a roma egyesületek mutatkoznak be, amelyet tarka kulináris kínálattal és a népi hagyományok bemutatásával ötvöznek. Nagysátoros/nagyszínpados koncert, szórakozás idén nem lesz.

A Vinárium Fesztivál idén is a megszokott időszakban zajlik, augusztus 22-től szeptember 5-ig. A hagyományos rendezvények sorát a Lendva Községi Magyar Nemzetiségi Önkormányzati Közösség által szervezett Halászléfőző Verseny nyitja meg augusztus 22-én, majd a következő hétvégén a Bográcsfeszt indul reggeli fúvószenekari ébresztővel. A Bográcsfeszt megtartja versenyjelleget, így lesz bográcsminősítés, díjkiosztás, a versenyre pedig be kell nevezni. A szervezők nem feledkeznek meg a szelfi-sarokról és a gyerekekről sem – idén is lesz Édes utca.

 

 

MCSi Design