kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

A hőségben is kitartottak

tura2420A Hodos és Pince közötti, mintegy 47 kilométeres extrém gyalogtúrával az elmúlt évek folyamán sikerült egy összmuravidéki, sőt határon átívelő, minden generációt megszólító eseményt útjára indítani.

A túra és egyben komoly fizikai kihívás a hodosi Abraham Boris szervezésében indult útjára öt évvel ezelőtt, idén pedig a Hranilovič Viktor vezette csentei Pálinka Turista Egyesülettel közösen szervezve valósult meg. Szombaton az eddigi legnagyobb létszámmal, közel hatvan résztvevővel sikeresen lezajlott a nem mindennapi megmérettetés.

Reggel hat órakor a hodosi vasútállomástól mintegy ötvenen vágtak neki az útnak. A résztvevők az egész Muravidékről érkeztek, illetve Magyarországról – Szalafőről és Zalaegerszegről. A legfiatalabb túrázó alig egy éves, a legidősebbek pedig hatvanon felüliek voltak. Idén nagyon sok fiatal csatlakozott, illetve baráti társaságok, munkatársak, családok vágtak neki az útnak. Akadtak, akik kutyákkal érkeztek, de a négylábúak táborát idén a muravidéki Lóbarátok Egyesületének tagjai is bővítették, akik lovakkal kísérték a kirándulókat.

 

 

A túrázóknak azonban nem „csupán” a kilométerek alatt kialakult vízhólyagokkal, izomlázzal, de a rekkenő hőséggel is meg kellett küzdeniük. Hodostól Dobronakig a változatos goricskói táj dimbes-dombos, erdős, mezős, napos, árnyas szakaszai váltották egymást, több megállóval. A szakasz végén a Dobronoki György-háznál egy nagyobb pihenő után néhányan befejezték a túrát, míg mások itt csatlakoztak a csoporthoz. A Pincéig tartó útvonal leginkább már aszfalton vezetett, nagy melegben, ami sokat kivett a résztvevőkből. Ennek ellenére kitartásból idén is nagyon sokan jelesre vizsgáztak, és végül a többség este nyolc óra körül érkezve Pincére sikeresen teljesítette a távot.

A szervezők a megállóhelyeken a túrázókat fogadó egyesületeknek, önkormányzatoknak, illetve a túra bizonyos szakaszán résztvevőknek emléklapot, az utat végig teljesítőknek pedig elismerést osztottak ki.

 

 

MCSi Design