kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Felújítják a parkolót a domonkosfai faluotthonnál

saltanacs2320Sal Község Tanácsának legutóbbi, június 2-i ülésén első olvasatban tárgyalták és elfogadták az idei, 2,4 millió eurós költségvetés-tervezetet és legfeljebb egy évre Bernard Goršakot nevezték ki a sali turisztikai, sport és kulturális közintézmény megbízott igazgatójának.

A tanács a megbízott igazgató kinevezésére azok után kényszerült, hogy a Covid-19 járvány miatt Sal Község nem tudta meghirdetni az igazgatói pályázati kiírást, amely május 31-ével lejárt. A közintézet tanácsának kérelme alapján a községi tanács legfeljebb egy évre Bernard Goršakot, az eddigi megbízott igazgatót nevezte ki az intézet élére. Az ülésen terítékre került a 2020-as, 2,4 millió euró főösszegű költségvetés-tervezet, amelynek beruházási tételei 550 ezer eurót tesznek ki. A fő beruházásokról Fartek Iztok polgármester lapunknak elmondta: a község idén is az ipari övezet kiépítésére összpontosít, ilyen célból a telkek megvásárlására a költségvetésből 168 ezer eurót fordítanak. Jelenleg a munkálatok folytatásához a jogerős építési engedélyre várnak, amelynek lezárása a járványhelyzet miatt eltolódott és június közepére várható.

Domonkosfán bő 48 ezer euró értékben a faluotthon környékének rendezését tervezik, amely elsősorban a szennyvíz és az esővíz elvezetésének, valamint a parkolónak a felújítását tartalmazza. Emellett Markovcin a Peterloug idegenforgalmi szálláshelyen egy rekreációs sportközpont kiépítésére 60 ezer eurót terveztek be, az adósság törlesztésére pedig 130 ezer eurót különítettek el. Az elmulasztott éves kérvényezés miatt a Nemzetiségi Hivatal 109 ezer eurós finanszírozása idén ismét a községen keresztül érkezik. A község az összeg 90 százalékát a domonkosfai nemzetiségi önkormányzatnak folyósítja, a jövő évre vonatkozó közvetlen finanszírozásról szóló kérelmet pedig már továbbították a hivatal felé. A költségvetés-tervezet elfogadását követően a dokumentumot a tanács kéthetes közvitára bocsájtotta.

 

 

MCSi Design