kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

A Katicabogár Óvodát ősztől 43 gyermek látogatja

dobron ules2320Dobronak Község Tanácsa június 3-án a helyi művelődési házban ülésezett. Az ülés fő témái a lendvai rendőrállomás és az egészségház éves beszámolója, az ivóvízellátásról szóló elaborátum bemutatása, valamint az óvoda csoportjainak kialakításáról és a munkahelyek besorolásról szóló javaslatok voltak.

Az ivóvízellátásról szóló elaborátumot Gerenčer Jožef, az Öko-Park Kft. igazgatója mutatta be, eszerint az elmúlt évben a községben 62 ezer köbméter vizet fogyasztottak el, ami a községben a vízhálózati rendszer 35 százalékos kihasználását jelenti. Kiemelte, hogy az Öko-Park mint a muravidéki vízhálózat rendszerének működtetője számos kiépítési hibát kényszerül orvosolni, ebben azonban Dobronak Község részéről Kardinar Marjan polgármesternek ellenvetése volt. Arra hivatkozott, hogy a községben a rendszer az előírtak szerint épült meg és működése alatt csupán két alkalommal volt szükség nagyobb beavatkozásra. A tanács a községre vonatkozóan a nézeteltérések kiküszöbölése érdekében az igazgatót felszólította a rendszer működésének és fogyasztási adatainak részletes kimutatására. A számítások alapján egyébként az idei vízellátási költségek nem változnak, így a vízhálózat éves díja 32 euró, míg a vízdíj köbmétere 0,522 euró lesz.

A folytatásban Željko Križanič, a lendvai rendőrállomás főparancsnoka beszámolójában elhangzott, hogy a rendőrállomás körzetében az utóbbi évben volt a legjobb a közbiztonság. A Dobronaki községben a rendőrök 21 bűncselekmény után nyomoztak, 11 alkalommal volt szükség beavatkozásra, emellett 64 gyorshajtási szabálysértést és négy balesetet vizsgáltak, utóbbiakban csupán egy személy szenvedett könnyebb sérülést. A pozitív mutatók mellett a főparancsnok figyelmeztetett az erőszakos kapcsolatos növekedésére, elsősorban a verekedések ösztönzése és provokálása terén.

 

 

A Lendvai Egészségház 2019-es évi beszámolójáról Göntér Aleksander tanácstag, a közintézet dobronaki képviselője tájékoztatta a tagokat. A tanács üdvözölte a pozitív ügyvitelt, majd újra kifogásolta a dobronaki egészségügyi állomáson a fogászati rendelő rendezetlen működését és kezdeményezte a családi orvos rendelőjének rendszeres, napi szintű nyitva tartását. A tanács megítélése szerint az évek óta húzódó problémák megoldására nincs készség az egészségház részéről.

A Katicabogár Óvodában az új tanévre vonatkozóan a csoportok és a munkahelyi besorolások javaslatát Ivanuša Milena iskolaigazgató mutatta be, aki kifejtette, hogy a következő iskolaévben 43 gyermek látogatja az óvodát három csoportban, a munkahelyi besorolás pedig változatlan marad.

A beszámolók és javaslatok mellett a tanács elfogadta Lendva, Dobronak és Kebele Községek közös igazgatóságának új szabályzatát, amellyel bővül a közös szerv hatásköre, valamint az idei évre vonatkozó kulturális, idegenforgalmi, sport- és egyéb egyesületek programjavaslatát, amit pályázati kiírás követ.

 

 

MCSi Design