kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

A nyári táborok többsége elmarad

taborok2320A Muravidéken szervezett, a gyerekek körében évek óta nagy népszerűségnek örvendő „Hazádnak rendületlenül”, „Útra, kamasz” és „Összetartozunk” táborok nem kerülnek megrendezésre, de az MNMI a helyzethez igazodva más jellegű, ingyenes táborok szervezésében gondolkodik.

– A nyár itt kopogtat az ajtónkon, a szlovén kormány nem is olyan rég kimondta a járvány végét és folyamatosan enyhít a korlátozásokon, ennek ellenére nem lehetünk elégedettek a helyzettel, hiszen továbbra sem tudjuk, hogy lehet-e táborokat szervezni, és ha igen, akkor milyen formában. Ezzel szemben Magyarországon engedélyezik a napközis és az ottalvós táborokat is, ennek ellenére az idei évre a 16. Szent László Néptánctábort lemondták, ahol az elmúlt években muravidéki gyerekek is részt vettek – mondja Soós Mihály, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (MNMI) igazgatója.

Az itthon szervezett „Hazádnak rendületlenül”, „Útra, kamasz” és „Összetartozunk” táborok elmaradnak, de az intézetben a járványhelyzethez igazodva más jellegű, ingyenes táborok szervezésében gondolkodnak.

– Június közepén szeretnénk meghirdetni a néptánctáborunkat, a napközis honismereti tábort a végzős ovisoktól kezdve az általános iskola negyedik osztályáig, a napközis honismereti tábort az általános iskola 4. osztályától a harmadik harmad elejéig, tehát a 7. osztályig, illetve a bentlakásos tábort az általános iskola második és harmadik harmadba járói és a középiskolások részére. A táborok száma, jellege és kivitelezési formája a járványhelyzettől és a potenciális jelentkezőktől is függ – tájékoztatott még Soós Mihály.

 

 

MCSi Design