kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Vinarium: alpintechnikai munkák, újranyitás

torony21201A múlt szombattól, jó kéthónapos szünet után újra várja a látogatókat a Vinarium kilátótorony a Lendva-hegyen, mely ötéves működése alatt rekordszámú, mintegy 400 ezer vendéget fogadott. Míg zárva tartott, karbantartási és tisztítási munkálatokat végeztek.

torony21202A munkálatokat a magasban a szombathelyi a Trend-A Kft. munkatársai végezték köteles alpintechnikát alkalmazva. A torony legfelső szintjének külső oldalán – mintegy 54 méter magasságban – megtisztították a panorámakupola és a liftakna ablakait, munkálatokat végeztek a liftaknában, a díszkorláton pedig kicserélték a lámpákat, az égőket és a reflektorokat, a repülők fényjelzését. Az ilyen jellegű munkálatok speciális kivitelezést és az ipari alpinistáktól külön pszichikai és fizikai képességeket követelnek meg. A munkálatok a múlt hét folyamán fejeződtek be, a karbantartás költsége ötezer eurót tett ki.

torony21203Az újranyitással egyben több egyedi, butikjellegű kínálatot nyújtanak a látogatók számára mind a torony, mind a turisztikai borút, mind a szórt szobás Vinarium szálloda keretében. A megnyitás hétvégéjén a kilátótornyot ingyenesen meglátogathatta minden Lendva községben élő polgár a helyi kávézó számlájának felmutatása mellett. A lehetőséggel több mint félezren éltek.

A Vinariumra is igaz, hogy az idei idény merőben más lesz, mint az előzők, hiszen a koronavírus-járvány miatti zárlat bevételkiesést okozott, a néhány virtuális rendezvény nem tudta pótolni a hiányt.

 

 

MCSi Design