kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Kis egyesület gazdag programmal

kaporote04201Vasárnap délután tartotta éves közgyűlését a Kapornaki Önkéntes Tűzoltóegyesület a helyi tűzoltóotthonban. Az éves munkáról az egyesület parancsnoka, illetve elnöke számolt be lapunknak.

– 2019 sikeres év volt az egyesületünk számára. Júniusban Domonkosfán az éjszakai versenyen 3. helyezést értünk el, Hodoson a 20. községi nyitott tűzoltóversenyen 4., a községi versenyen pedig az 1. helyen végeztünk. Ezek az eredmények jól szemléltetik felkészültségünket. Az év folyamán egy nemzetközi eseményen is megmértettettünk, november 23-án Fertőszentmiklóson a 8. nemzetközi „Kapocs kupa” versenyen a vendégcsapatok közül a 2. helyen végeztünk 27,57 másodperces idővel, ami az eddigi legjobb időnknek számít. kaporote04202A versenyeken kívül Szakonyfaluban, Metlikán és Szerdahelyen tartott jeles tűzoltó-eseményeken is képviseltük egyesületünket, október 19-én pedig a nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlaton – Szakonyfalu, Alsószölnök és Felsőszölnök területén szlovéniai, magyarországi és ausztriai hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a honvédség közreműködésével – szintén jelen voltunk. 2019-ben egy éles bevetésünk volt, Hodoson április 1-jén egy erdőtüzet segítettünk eloltani a hodosi egyletnek – mondta a tavalyi munkáról, versenyekről és egyéb eseményekről Kerčmar Árpád, az egyesület parancsnoka.

kaporote04203Az idei tervekről pedig Bočkorec Bojan, az egyesület elnöke számolt be. – Egyesületünk a tavalyi évben mintegy 6.500 euró bevételből gazdálkodott, és ebből összesen 2.000 euró szerepelt kiadásként, amit főleg felszerelésre költöttünk. Az idei év egyik nagyon fontos feladata lesz a kapornaki tűzoltóotthonnál kialakított emlékszoba eszközeinek renoválása – két régi motoros fecskendő és egy kézi fecskendő felújítása. Illetve szeretnénk a helyi víztározót kitisztítani, amit egy nyílt nap keretében szerveznénk meg. Vannak még hiányosságok a tagjaink egyenruháját illetően, főként a korszerűsítés terén, idén ezek pótlásáról is gondoskodni fogunk. Jelen leszünk a szemlén, a versenyeken, és idén mi leszünk a házigazdák a községi nyitott tűzolóversenyen is. Ha sikerül, akkor szeretnénk idén is jelen lenni a Kapocs-kupán, amit ezúttal a Szeged melletti Tótkomlóson szerveznek – foglalta össze röviden az elnök az éves terveket.

 

 

MCSi Design