kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Az emberekért, a közösségért, a gyarapodásért

marac3719Marác Község szombaton Mlajtincin tartotta meg 23. községi ünnepét, amelynek keretében átadták a felújított helybeli falu- és tűzoltóotthont, valamint kiosztották a községi kitüntetéseket és elismeréseket. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Alojz Kovšca, az Államtanács elnöke is.

A szép számban egybegyűlt közönséget Glavač Alojz polgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte az emberi élet szentségének és emberek közötti kapcsolatoknak a fontosságát, amelyek a modern világban az egyéni eredmények és az anyagi javak hajszolása miatt egyre gyakrabban háttérbe szorulnak. A községben ezért az élhetőbb körülmények megteremtésére törekednek, valamint az ember és a közösség együttes gyarapodását tartják szem előtt, hiszen amint a polgármester még hozzátette, a jövőre tekintve csak így van értelme a befektetéseknek, a felújításoknak és az infrastruktúrának.

A rendezvényen Alojz Kovšca, az Államtanács elnöke mondott ünnepi beszédet, hangsúlyozva az összetartás és a község fontos szerepét a régióban, valamint szólt azoknak a lehetőségeknek a kiaknázásáról is, amelyekkel a községek a polgároknak fejlődést biztosíthatnak. Véleménye szerint Marác Község ebben bátran vetekedhet a legfejlettebb és turisztikailag legismertebb szlovén községekkel.

A tanács díszülésén kitüntetések és elismerések kiosztására is sor került. Községi díszpolgári címben részesült dr. Zver Stanislav bagonyai plébános tudományos, kulturális és lelkipásztori területen végzett sokéves munkásságáért. Községi köszönő oklevelet vehetett át Štefanec Jože a sport terén, a humánszférában és az idegenforgalmi területen végzett sokéves munkájáért. Nyolcszáz eurós községi jutalomdíjban részesültek Dominko Maja és Dominko Goran építészmérnökök a Kančevcin megvásárolt birtok mintaszerű felújításáért, amivel a település idegenforgalmi fejlődéséhez és a kulturális örökség megőrzéséhez járulnak hozzá. Községi elismerést kapott a maráci nyugdíjasegylet népdalkörének kvartettje, a fokovci Kaliber Céllövészeti Egyesület, valamint Vogrinčič Branko és Vogrinčič Renata, akik gyors elsősegélynyújtásukkaal életet mentettek a községben.

 

 

Glavač polgármester négy aranyérettségizőnek – Nemet Vanessa (Selo), Lajnšček Rok (Tešanovci), Horvat Gabriel Timotej (Marác) és Hujs Mija (Ratkovci) – az elismerés mellett kétszáz eurós jutalmat adott át, valamint Šoš Timotej fiatal parasportoló, aki a 8. európai sportjátékokon aranyérmet szerzett petanque-ban, szintén polgármesteri elismerésben részesült. A legrendezettebb település díját idén Ratkovci, Fokovci és Filovci nyerte el a saját kategóriájában.  

A község ünnepe alkalmából megtartott rendezvény előtt az Államtanács elnöke és a polgármester Kančevcin koszorút helyezett el dr. Franc Ivanocy sírkövénél, valamint Mlajtincin átadták a felújított falu- és tűzoltóotthont.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben