kele
perec1
garas1
63. évfolyam
49. szám
Megjelenés:
2019. 12. 05.
kiscim4919
 

Elkezdett működni a korai fejlesztő központ

fejl kozp3119A Muraszombati Általános Kórházban létrehozták a gyermekek korai fejlesztő központját. A kórházban a korábban is működő gyermekfejlesztő rendelőt az egészségügyi személyzet és a szakembercsoport bővítésével átszervezték sajátos igényű gyerekek korai fejlesztő központjává. A rendelőben ezentúl a szélesebb körű egyéni és csoportos kezelést gyermekgyógyász, gyógytornász, okleveles nővér és ápolónő, munkaterapeuta, logopédus, szociális munkatárs, gyógypedagógus, pszichológus, egészségügyi adminisztrátor és szükség esetén más szakember is biztosítja. Az új, kibővített gyermekfejlesztő rendelőhöz az egykori szülészet földszintjén három korszerűen felszerelt terápiahelyiséget alakítottak ki, a helyszín könnyen elérhetők a mozgáskorlátozott gyermekeknek is.

A speciális igényű gyermekek kezelésében a családtagok mellett több tudományterületet átfogó szakembercsoport vesz tehát részt, emellett a korai gyermekfejlesztő központ együttműködik az óvodákkal, általános iskolákkal, szociális ügyintéző központokkal és más intézményekkel is. Így az összes érintett, akik a sajátos igényű gyermekek és családjuk ellátásába bekapcsolódnak, egy egységet alkotnak és biztosítják a szisztematikus támaszt a családnak.

Szlovéniában a korai gyermekfejlesztő rendelőkbe évente újonnan körülbelül 400 sajátos igényű gyermeket kapcsolnak be, az iskola előtti időszakban összesen 1.200 gyermek részesül különleges kezelésekben.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben