kele
perec1
garas1
63. évfolyam
49. szám
Megjelenés:
2019. 12. 05.
kiscim4919
 

Két községi elismerést ítéltek oda

salkozs31192Sal Község Tanácsának legutóbbi, július 24-i ülésén elfogadták a domonkosfai óvoda vegyes tagozatának kialakítására tett javaslatot és két községi elismerés odaítéléséről döntöttek. A vízvezeték-hálózat B alrendszerének beruházási programdokumentumát (DIIP) is támogatta a tanács.

A Domonkosfai Óvodát a következő iskolaévben 12 óvodás látogatja. Ennek megfelelően a tanács jóváhagyta az óvoda vegyes tagozatának kialakítását és a munkaköri besorolást is. Emellett engedélyezte egy óvónői munkahely és egy segédóvónői részmunkaidős hely betöltésére vonatkozó pályázati kiírás megjelentetését. Szeptemberben ugyanis az egyik óvónő nyugdíjba vonul. Az óvoda gazdasági ára szeptember elsejétől 419,64 euró lesz.

salkozs31191A községi ünnep alkalmából kiosztandó elismerésekre tett javaslatok, amelyet a jutalmakért és kinevezésekért felelős bizottság terjesztett a tanács elé, hosszas vitát váltottak ki a tagok körében. A négy javaslat közül a tagok kettőt minősítettek érdemileg is megfelelőnek elismerés átadására. Így az augusztus 11-én megtartott községi ünnepen az innovatív, aktuális és érdekes tanmódszerek alkalmazásáért, valamint két fesztivál lebonyolításáért a Sali Úvoda részesül elismerésben, ezen kívül a péterhegyi Grkinič Rok is kitüntetést vehet át a fiatal labdarúgókkal végzett sikeres és kitartó nevelőmunkáért.

A vízvezeték-hálózat B alrendszerének identifikációs dokumentumát (DIIP) is megtárgyalta a tanács, amely a Sal és Markovci közötti hálózat megépítését tartalmazza 2.600 méter hosszban, valamint a markovci szivattyútelep létrehozását mintegy 570 ezer euró összértékben. A község önrésze 57 ezer euró. 

Végül Fartek Iztok polgármester a Pomurske Lekarne közintézet körül kialakult helyzetről számolt be a tanácsnak, amely aztán határozatba foglalta, hogy továbbra is támogatja a Pomurske Lekarne közintézet munkáját és jelenlegi vezetőségét, valamint ellenzi a közintézet feloszlatását.

Nincs újabb fejlemény a hulladékégető körül

Fartek Iztok polgármesternél érdeklődtünk a községben létrehozandó hulladékégető körüli fejleményekről, amelyet a Környezetvédelmi és Területrendezési Minisztérium kezdeményezett a községben. A polgármester elmondta, hogy az illetékes minisztériumnál már korábban kértek további információkat a tervezett égető jellegéről, alkalmazott technológiájáról, kapacitásáról és a környezeti hatásokról. Mivel az adatgyűjtés még folyamatban van, az összes megkeresett község kifejtett álláspontja után várható további információ: „A község jelenleg nem gondolkodik a hulladékégető építésében, hiszen a  fejlődésünket a turizmusra alapozzuk, mellesleg a Goricskói Natúrpark peremén ez nem is lenne ésszerű, ezért véleményem szerint a község területén az égető megépítésére nem kerül sor. A téma mindemellett az egész régiót érinti, ezért a Muravidéki Fejlesztési Régió tanácsa elé is szükséges lenne a beterjesztése.” A polgármester hozzátette még, amennyiben a fejlemények az irányba haladnak, hogy a korszerű technológia lehetővé teszi az égető tiszta működését, a község a tárgyalásokon részt akar venni, hogy időben megtudja, Szlovénia melyik területén épülnek meg a hulladékégetők, ha egyáltalán megépülnek. 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben