kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Új parkolók, rendezvénysátor és buszok

parkolo1Lendva Község Tanácsa módosította a 2019-2020-as időszak fejlesztési programját. A változtatás szerint parkolót alakítanak ki a Lendvai Kétnyelvű Középiskolánál, a Vasút utcában. A mintegy 379 ezer eurónyi, 304 ezer euró értékben állami forrásokból támogatott beruházással tíz buszparkolót, nyolc mozgássérült-parkolót és 91 parkolót alakítanak ki személygépkocsik részére. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési kiírásra augusztus 5-ig lehet pályázni Lendva Községnél. A következő feladatokat kell elvégezni: az esővíz lecsapolását, a bekötőút és az utcai világítás kiépítését, valamint a parkoló burkolását és parkosítását, melyeknek kivitelezése ideje 2020.

 

Lendva Község idegenforgalmi tevékenysége miatt szükség van egy rendezvénysátor beszerzésére, és autóbuszok vásárlására – elektromosra is – a városi buszjáratok beindításához. A sátor beszerzése idén esedékes, a megvásárlást a költségvetésből fedezik mintegy 22 ezer euró értékben. A község a sátoron kívül – szintén turisztikai célokra – a jövő évben pódiumokat, napernyőket, asztalokat és padokat tervez vásárolni 20 ezer euró értékben.  A buszok beszerzését 2020-ra tervezik, 220 ezer euró értékben.

    A községi tanács határozatának értelmében módosultak a községi tulajdonú garázsok bérleti díjai is. A község a Kidrič utcában három, a Hős Mohor utcában kilenc, a Tomšič utcában pedig 22 garázzsal rendelkezik. Júliustól az új bérleti díjak a következők: a Tomšič utcában 30,13 eurót, a Hős Mohor utcában 29,98 eurót, míg a Kidrič utcában 26,62 eurót kell fizetni havonta egy-egy garázsért. A díjak 2010 óta nem változtak, és nagyon különbözően voltak meghatározva.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben