kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Tisztábban sokkal jobb

cim tiszt1619A „Tisztítsuk meg Lendvát” című nagyszabású környezetvédelmi akcióval Lendva Község csatlakozott az országos tavaszi tisztító-mozgalomhoz és egyben ösztönözte a polgárokat, tegyenek valamit a környezetükért. Szombaton a hűvös, borús idő ellenére közel 300 önkéntes szedte a szemetet szerte a községben. Több száz zsák, közel két tonna hulladék gyűlt össze.

 

 

Közel 300 önkéntes szedte a szemetet

 

Április 13-a, szombat, reggel kilenc óra. A Lendvai községben elkezdődött a „Tisztítsuk meg Lendvát” című környezetvédelmi akció, mellyel a község csatlakozott az országos tavaszi tisztító-mozgalomhoz és egyben ösztönözte a polgárokat, tegyenek valamit a környezetükért.

A hűvös és borús idő ellenére a község szinte összes helyi közösségében – Lendva város és Hármasmalom kivételével, ahol előreláthatólag május 25-én szervezik meg a tisztítást – csatlakoztak a polgárok az akcióhoz, és a délelőttöt falujuk, közvetlen környezetük megtisztításának szentelték. Alsó- és Felsőlakosban, Gyertyánosban, Kapcán, Kótban, Petesházán, Csentében, Völgyifaluban, Pincén, Pincemajorban és Benicán, Göntérházán, Kámaházán, Hosszúfaluban, Hotizán, Lendva- és Hosszúfaluhegyen összesen közel 300 önkéntes 1.850 kilogramm hulladékot gyűjtött össze. A zsákokba papírok, üvegek, különböző műanyaghulladékok kerültek, nem egy esetben autóabroncsokat, bútordarabokat is találtak. Az illegális hulladéklerakókat feljegyezték és az adatokat átadták a községi szolgálatnak, amely elindítja a szükséges eljárásokat. Az összegyűjtött hulladékot a az Öko-Park közhasznú vállalat, illetve alvállalkozói szállították el.

„Az akcióval nagyon elégedettek vagyunk, a polgárok részvétele – a rossznak mondható, hideg időjárás ellenére – túlszárnyalta a várakozásainkat. Nagyon szép példát mutatott a szomszédos Alsó- és Felsőlakos, ahol a két falu polgárai együtt tisztították a környezetet” – nyilatkozott Kasaš Mihael, Lendva alpolgármestere, az akció koordinátora.

A község felkérte az iskolákat és az óvodákat is, csatlakozzanak az akcióhoz. Mivel a szombati napon nehezen csatlakoztak volna, a lendvai iskolások például hétfőn délután tisztították meg az iskola környékét, a középiskolások pedig április végén szervezik meg az akciót.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben