kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Eredményes volt a tűzbiztonsági gyakorlat

zsitkocote0619A természeti csapások okozta károk elhárításában az elmúlt évben részt vettek a Zsitkóci ÖTE tagjai, helyben eredményesen megszervezték a tűzvédelmi gyakorlatot és a tűzoltóversenyeken is jól szerepeltek. Évközben új munkaruhák és pólók beszerzésére is sor került. 

A Zsitkóci ÖTE szombaton megtartott közgyűlésén a harminc tagból húszan jelentek meg a helyi faluotthonban, ahol Preinšperger Ernest elnök és Vugrinec Dominik parancsnok számolt be a megvalósult munkaprogramról. Elhangzott, hogy az elmúlt évet az ÖTE eredményesen zárta és a kitűzött feladatok megvalósultak. A vihar és jégeső okozta károk miatt a tűzoltókat ötször riasztották bevetésre. Dobronakon a háztetők sürgős lefedésében segédkeztek, majd Zsitkócban a kidőlt fák eltávolítását, házak átfedését, kicsavart villany- és telefonoszlopok felállítását végezték el a tagok. A tűzvédelem hónapjában a kebelei, sztreleci és dobornaki tűzoltóegylet tagjainak közreműködésével, valamint a lendvai rendőrség és az egészségház sürgősségi mentőcsapatával sikeresen megszervezték a tűzbiztonsági gyakorlatot a Hack család telkén, emellett a falu a községi tűzoltóversenynek is helyszínt adott. Az egyesületben tavaly 12 operatív tag működött, akik a bevetéseken, gyakorlatokon, versenyeken és egyéb tevékenységekben aktívan kivették részüket a feladatokból. Évközben ruhásszekrényeket vásároltak, szponzori és egyéb támogatás segítségével pedig új munkaruhákat és pólókat szereztek be. Jelen voltak a helyi és községi rendezvényeken, nemegyszer az eseményeken rendészeti szolgáltatást is biztosítottak. Mindemellett a tagok ápolták baráti kapcsolatukat a söjtöri és a podsmrekai egyesületekkel.

A pénzügyi beszámoló szerint az ÖTE 2018-ban 6.600 euró bevétellel rendelkezett, a legnagyobb tételt Dobronak Község 1.500 eurós támogatása jelentette, a jövedelmező tevékenységekből 1.400 euró folyt be az egylet számlájára. A kiadás 5.700 euró volt. A mintegy 900 eurós többlet az áthozatallal együtt az év végén 1.500 eurót tett ki. A 2019-es évi munkatervben a hagyományos programok kivitelezése szerepel. 

A közgyűlésen Bekő Štefan korábbi egyleti elnököt sok éves aktív és odaadó munkájáért tiszteletbeli elnöki címben részesítették. Bekő Štefan 1953 óta tagja a tűzoltóegyletnek, az elnöki tisztséget 1963-ban vállalta el, majd 40 éven keresztül állt az egylet élén. A tűzoltóegylet a vezetése alatt a tűzvédelem terén fejlődött leginkábbb, számos újítás és a felszerelés korszerűsítése is megvalósult a vezetése alatt.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben