kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Hodoson új tűzoltóautót vásárolnának

hodosote0619Vasárnap délután tartotta éves közgyűlését a hodosi Önkéntes Tűzoltóegylet. Az egyesület elnöke, Dajč Milan beszámolójában összegezte a tavalyi évet. Elmondta, hogy a tagok számos eseményen vettek részt, így Ptujban, Salban, Péterhegyen, Csekefán, illetve Vasváron képviselték az egyletet. Önkéntes munkával felújították a tűzoltógarázst – az elnök ennek kapcsán külön köszönetet mondott Jošar Valternak, aki az asztalosmunkákat elvégezte. A tűzoltók részt vettek a helyi művelődési egyesület Las Goričko projektjének kivitelezésében is, beszereztek néhány tűzoltóegyenruhát, illetve a tagok egy része elvégezte a tűzoltói gyakornoki vizsgát. Az elnök viszont csalódottságát fejezte ki annak kapcsán, hogy a tavalyi községi vetélkedőn az ÖTE női csapata nem szerepelt. 

A költségvetési eszközökből az egyesület kettő speciális fedőfóliát vásárolt, melyekkel szükség esetén kármentéskor két háztetőt tudnak befedni, illetve egyéb kisebb beruházások voltak a működéssel kapcsolatban.

Az idei tervek közt egy új tűzoltókocsi megvásárlása a cél, de a továbbképzések folytatását is tervezik, valamint további egyenruhákat kívánnak vásárolni. A 2019-es évben a Hodosi ÖTE lesz a tűzvédelmi hónap szervezője.

A parancsnok, Könye Leopold jelentésében elmondta, hogy a tavalyi évben a tűzoltóknak nem kellett tűzesethez kivonulniuk, de az állomány tagjai részt vettek a két magyar–szlovén gyakorlaton Bajansenyén, és Szakonyfaluban, ahol személyek mentését gyakorolták.

Az ülés végén elismeréseket osztottak ki az egyesület kötelékében végzett áldozatos munkáért.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben