kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Emlékszoba kialakítására készülnek

ote0519Szerencsére tűzesethez és éles bevetéshez az elmúlt évben nem kellett kivonulniuk a kapornaki önkéntes tűzoltóegylet tagjainak, a rendszeres gyakorlatok, a versenyeken való jó szereplések viszont megerősítették a tagok felkészültségét.

A Kapornaki ÖTE vasárnap megtartott közgyűlésén Bočkorec Bojan, az egylet elnöke, illetve Kerčmar Árpád parancsnok számolt be az elmúlt év történéseiről és a jövőre vonatkozó tervekről. A 2018-as évben a 25 taggal rendelkező egyesület aktív munkát tudhat maga mögött. Részt vettek versenyeken, a környező települések tűzoltó-rendezvényein, többek közt a muravidéki veterán tűzoltók találkozóján. Július 13-án elfogadták a magyarországi Szakonyfalu meghívását, ahol részt vettek egy rendhagyó éjszakai tűzoltógyakorlaton, bajba jutott személyek mentését gyakorolták, majd október 27-én a tűzvédelmi hónap keretében Bajánsenyén egy újabb nemzetközi gyakorlat következett, ahol feladatként egy társasház lakóit kellett egy égő épületből kimenteniük. Július 22-én megrendezték a 19. nyitott községi tűzoltóversenyt, ahol második helyen végeztek, a községi elbírásban pedig az elsőn. Az egyesület 2018-ban felújította a tűzoltógarázst, valamint a leendő emlékszoba belső vakolását, járólapozását is elvégezte. A vezetőség nevében Bočkorec elnök elmondta, hogy az emlékszobában helyi tűzoltóereklyék, fényképek, felszerelések, szivattyúk, tűzoltóruhák és még egy négyes lovasfogatú tűzoltószekér is helyet kap majd. A hátralévő munkálatok befejezését mégsem szeretnék határidőhöz kötni, terveznek ugyanis még helyi gyűjtést is, illetve a tárlatot szakember bevonásával kívánják kialakítani.

A Kapornaki ÖTE pénzügyi beszámolója szerint az egyesület kiegyensúlyozott anyagi kondíciókkal zárta tavalyi évet. 2018-ban mintegy 16.000 euróból gazdálkodtak, melyből 11.500 eurót a 2017-es esztendőből vezettek át, 4.000 euró pedig külső forrásokból származó bevétel. A kiadások oldalán mindössze 2.500 euró szerepel, melyet főként felszerelésre használtak fel.

A közgyűlésen emléklapok, elismerések átadására is sor került. Az elnök az egylet legidősebb tagjának, Abraham Gézának (fölső képünkön) köszönte meg odaadó, hűséges munkáját. Abraham Géza 1949-ben, hetven éve lépett be a Kapornaki ÖTE kötelékébe, és azóta is tagja az egyesületnek.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben