kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Lefektették az éves terveket

hodoskozs0519A múlt héten tartotta 2. rendszeres ülését Hodos Község Tanácsa, amelyen többek közt az idei tervek, a költségvetés, az óvoda gazdasági ára és a vízhálózati díj támogatása szerepelt a napirenden.

Orbán Lajos polgármester az ülés elején röviden bemutatta a község tervezett munkaprogramját. Ezek alapján a legfontosabb munkálatok között szerepel az Ifjúsági Központ idegenforgalmi szempontok szerinti kialakításának befejezése, a közterületek, a temetők, a focipálya körüli területek rendezése, de vannak teljesen új programok is, amelyek elsősorban a községi költségvetésbe befutó összegektől függnek majd. Bemutatásra került a várhatóan majd március végén elfogadásra kerülő költségvetés-tervezet is, amely 611 ezer eurónyi bevétellel és 620 ezer eurónyi kiadással számol.

Az ülésen ezt követően megtárgyalták a temetkezési rendről szóló rendeletjavaslatot, elfogadták a kommunális hulladék gyűjtése mint közüzemi szolgáltatás programját, valamint kinevezték a különböző községi bizottságokat.

Az óvoda gazdasági ára körül – mondhatjuk: már hagyományosan – vita alakult ki a tanácsban. A működtető Pártosfalvi KÁI 399 eurós gazdasági ár meghatározását kérte a községi tanácstól, ezt azonban a tanács nem volt hajlandó megszavazni. Hosszabb vita után úgy határoztak, január elsejétől 360 euró a gazdasági ár, de a szülőket továbbra is csak 330 euró terheli. Ez ugyanaz az ár, mint tavaly, és a szülők a gazdasági ár töredékét fizetik csak, igazodva a jövedelmükhöz. Emellett a községi tanács határozatot hozott arról is, hogy háromhavonta kimutatást kérnek az óvoda üzemeltetőjétől az intézmény költségvetésének alakulásáról, hogy szükség esetében meg tudják tenni a megfelelő lépéseket.

A tanács elnapolta a községi helyiségek javasolt bérleti díjának elfogadását, úgy döntöttek ugyanis, hogy erről is kell egy szabályzatot készíteni. Döntöttek azonban a községi tulajdonban lévő földterületek bérleti díjairól: a szántóföldeket hektáronként 110, míg a legelőket 100 euróért adják bérbe. A tanács 10 százalékkal csökkentette a vízhálózati díj lakossági támogatását, amely január elsejétől így 30 százalékot tesz ki.

Végül Orbán Lajos polgármester (képünkön balról) bejelentette, ismét Bunderla Rudolfot (jobbról) nevezi ki Hodos Község alpolgármesterének.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben