kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Lefektették az éves terveket

hodoskozs0519A múlt héten tartotta 2. rendszeres ülését Hodos Község Tanácsa, amelyen többek közt az idei tervek, a költségvetés, az óvoda gazdasági ára és a vízhálózati díj támogatása szerepelt a napirenden.

Orbán Lajos polgármester az ülés elején röviden bemutatta a község tervezett munkaprogramját. Ezek alapján a legfontosabb munkálatok között szerepel az Ifjúsági Központ idegenforgalmi szempontok szerinti kialakításának befejezése, a közterületek, a temetők, a focipálya körüli területek rendezése, de vannak teljesen új programok is, amelyek elsősorban a községi költségvetésbe befutó összegektől függnek majd. Bemutatásra került a várhatóan majd március végén elfogadásra kerülő költségvetés-tervezet is, amely 611 ezer eurónyi bevétellel és 620 ezer eurónyi kiadással számol.

Az ülésen ezt követően megtárgyalták a temetkezési rendről szóló rendeletjavaslatot, elfogadták a kommunális hulladék gyűjtése mint közüzemi szolgáltatás programját, valamint kinevezték a különböző községi bizottságokat.

Az óvoda gazdasági ára körül – mondhatjuk: már hagyományosan – vita alakult ki a tanácsban. A működtető Pártosfalvi KÁI 399 eurós gazdasági ár meghatározását kérte a községi tanácstól, ezt azonban a tanács nem volt hajlandó megszavazni. Hosszabb vita után úgy határoztak, január elsejétől 360 euró a gazdasági ár, de a szülőket továbbra is csak 330 euró terheli. Ez ugyanaz az ár, mint tavaly, és a szülők a gazdasági ár töredékét fizetik csak, igazodva a jövedelmükhöz. Emellett a községi tanács határozatot hozott arról is, hogy háromhavonta kimutatást kérnek az óvoda üzemeltetőjétől az intézmény költségvetésének alakulásáról, hogy szükség esetében meg tudják tenni a megfelelő lépéseket.

A tanács elnapolta a községi helyiségek javasolt bérleti díjának elfogadását, úgy döntöttek ugyanis, hogy erről is kell egy szabályzatot készíteni. Döntöttek azonban a községi tulajdonban lévő földterületek bérleti díjairól: a szántóföldeket hektáronként 110, míg a legelőket 100 euróért adják bérbe. A tanács 10 százalékkal csökkentette a vízhálózati díj lakossági támogatását, amely január elsejétől így 30 százalékot tesz ki.

Végül Orbán Lajos polgármester (képünkön balról) bejelentette, ismét Bunderla Rudolfot (jobbról) nevezi ki Hodos Község alpolgármesterének.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben