kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Kilenc év után nőtt Domonkosfán az óvodai ár

domonk05192Sal Község Tanácsa múlt héten döntött a községben működő két óvoda új gazdasági áráról, valamint elfogadták az idősek otthoni gondozásának új árjavaslatát is.

A domonkosfai óvoda 350 eurós gazdasági árát 2010-ben határoztak meg, s azóta nem változott. Az érvényben lévő árat nem hangolták össze folyamatosan a bérek változásával, így az elmúlt évben az intézményben 13 ezer eurós hiány gyülemlett fel – tájékoztatott az ülésen Fartek Iztok polgármester. Így idén a sali óvodához hasonlóan a domonkosfai óvoda is a tanács elé terjesztette az új gazdasági ár elfogadását. Január 1-től így a sali óvodában a teljes óvodai ellátás 450 eurót, míg Domonkosfán 420 eurót tesz ki, a szülői hozzájárulás mindkét esetben legfeljebb 370 euró lehet, a különbözetet a község fedezi, mint ahogy a 13.000 eurós hiány rendezését is a község vállalja. A domonkosfai óvodát jelenleg 12 óvodás látogatja, míg a salit 24.

Elfogadták az idősek otthoni gondozásának árjavaslatát is, amely idén három százalékkal növekedett. Február 1-től a szolgáltatás elvégzésének teljes gazdasági ára hétfőtől szombatig 17,84 euró óránként, ebből az igénylő hozzájárulása 7,80 euró. Vasárnap és ünnepnapokon a gondozás óránként 19,64 euró, mely összeghez a gondozott 8,70 euróval járul hozzá. Emellett 1 eurós idegenforgalmi és promóciós adót is meghatároztak, valamint a község a háztartások vízhálózati díját idén 30 százalékban támogatja.

Hosszabb előkészületek, tárgyalások után megalakul a községben az idegenforgalmi, sport és kulturális közintézmény, amely a község idegenforgalmi, kulturális és természeti értékeit, termékeit népszerűsíti és értékesíti majd. Jelenleg a közintézmény megbízott igazgatójának kinevezése van folyamatban.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben