kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Látványos volt az idei nyílt nap    

vdc5018A Lendvai Szociális Foglalkoztató Központ kedden hagyományosan megtartotta nyílt napját. Idén az intézmény foglalkoztatottjai bemutatták a központban folyó tevékenységet és pillanatképek segítségével meséltek az idei évben történt mindennapjaikról. 

A nyílt nap keretében elsőnek a lendvai központ mutatkozott be. Kedden délelőtt az intézmény átalakított éttermében Novak Lilijana, a központ igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy minden évben más programmal igyekeznek fogadni a látogatókat, így idén a pillanatképek segítségével mutatták be, hogy évközben milyen tevékenységekkel töltik tartalmas mindennapjaikat. Elhangzott, a központban különböző aktivitások folynak, de tevékenységük legnagyobb részét, mintegy 80 százalékát a foglalkoztatás, a munka jelenti, a többi időt viszont kirándulások, rendezvények, gyalogtúrák, találkozók, piknikek, nyaralások, ismeretterjesztő programok megtartására fordítják. Ezeken az úgy a foglalkoztatók, mint az alkalmazottak új erőt gyűjtenek a műhelyekben nap mint nap készülő termékek előállításához. A 40 foglalkoztatottal az asztalos és a kreatív műhelyben, valamint a varrodában öt alkalmazott foglalkozik.

Mivel a gondozottak szabadidős tevékenységi köre közé tartozik a táncos rekreáció is, amelyet Gyurkač Renata külső munkatárs vezet heti egy alkalommal a Bánffy Központban, a nyílt napot karácsonyi táncprodukcióval színesítették. 

 

 

Szövetnyúlra és faládára kaptak tanúsítványt

A Lendvai Szociális Foglalkoztató Központ idén a Szlovén Kisipari Kamaránál a kézművesség terén tanúsítványt nyert el szövetnyúl és faláda készítésére, amire nagyon büszkék az intézetben.

A ruhaanyagból készített nyúl az intézet legkeresettebb terméke lett, hiszen idén csak a lendvai kilátótoronynál több mint háromszáz darabot értékesítettek. Emellett dicséretre méltó, hogy a hét foglalkoztatott a figurát teljesen önállóan, segítség nélkül készíti el.

MCSi Design