kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

Egy kivétellel újak a tanácstagok

sal4918November 29-én megtartotta alakuló ülését Sal Község héttagú tanácsa. A beszámolók alapján a választások zökkenőmentesen folytak, a tanács előtt pedig ünnepélyes esküt tett a régi-új polgármester, Fartek Iztok.

A múlt csütörtöki alakuló ülésen Blagovič Bojan, a községi választási bizottság elnöke és Ritonja Špilak Andreja, a községi nemzetiségi választási bizottság elnöke számolt be a választásokról, amely elmondásuk szerint zökkenőmentesen folyt. Többek közt elhangzott, hogy a névjegyzék alapján a választópolgárok száma az elmúlt négy évhez viszonyítva 90 személlyel csökkent, ami 1.285 egyént jelentett. A beszámolók alapján a község héttagú tanácsát Gubič Albin kivételével új tagok alkotják, név szerint Črnko Jožef, Madžarič Karla, Kučan Bojan, Svetec Tomaž, Lainščak Drago és a nemzetiségi külön státuszú tanácstag, Orban Dušan. Ezek után a jelenlévők kinevezték a háromtagú mandátumvizsgáló bizottság tagjait (Svetec Tomaž, Madžarič Karla és Orban Dušan), akik javaslatára megerősítették a tanácstagok mandátumait, majd Fartek Iztok régi-új polgármesterét is. A polgármester az ünnepélyes eskütételt követően kifejtette, hogy a tanács új kihívások és kemény munka előtt áll. Kifejezte reményét, hogy a tanácsban konstruktív lesz az együttműködés, amellyel kivitelező lesz a község tervezett fejlődése és a polgárok életszínvonalának emelése. Elhangzott továbbá, hogy szükséges az előző mandátumban meghatározott prioritási célok befejezése, egyebek mellett az ipari övezet kiépítése, a folyamatban lévő projektek befejezése és az európai pénzforrások kiaknázása, az állami út kiépítése Sal településen, valamint az idegenforgalom továbbfejlesztése több hozzáadott értékű tartalommal és termékkel. Emellett a polgárok felé nyitott község várható a jövőben, tette még hozzá felszólalásában a polgármester.

Az ülés végén a tanács kinevezte a választási és kinevezési ügyekkel foglalkozó háromtagú (Gubič Albin, Kučan Bojan és Lainščak Drago) bizottságot, amely a következő ülésig elkészíti javaslatait a községi bizottságokba és testületekbe kerülő tagokról.
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben