kele
perec1
garas1
63. évfolyam
50. szám
Megjelenés:
2019. 12. 12.
kiscim5019
 

Együttműködésben, közös munkában bízik Orbán Lajos 

hodos49182A múlt héten megtartotta alakuló ülését Hodos Község Tanácsa. A héttagú tanácsban ezentúl hárman képviselik a gyengébb nemet. Orbán Lajos régi-új polgármester kifejezte reményét, ahogy a régivel, az új tanáccsal is együttműködve minőségi munkát tudnak folytatni.

hodos49181Hodos Község Tanácsának múlt heti alakuló ülését a rangidős tanácstag, Kerčmar Ede nyitotta meg, és azonnál átadta a szót a községi választási bizottság elnökének, Bočkorec Bojannak, aki ismertette a helyhatósági választások eredményeit. Ezek alapján a községben a 265 szavazópolgárból 167 járult az urnákhoz, ami 63,02 százalékos választási részvételt jelent. A polgárok csak egy polgármesterjelöltre voksolhattak, így az eddigi polgármester, Orbán Lajos 134 szavazattal, 100 százalékos arányban nyerte a választásokat. A héttagú községi tanácsba az általános választásokon hat tagot választottak, a hetedik, külön státuszú magyar képviselő helye ugyanis egyedüli jelöltként Nemec Ludvik számára biztosított volt. A hat tanácsi helyre nyolc jelölt pályázott, közülük Bunderla Rudolf, Tamaško Denis, Laczó David Karolina, Könye Erika, Magyar Severina, és Kerčmar Ede jutott be.

A beszámoló után a tanács megválasztotta a háromtagú mandátumvizsgáló bizottságot, majd amikor ez rendben találta a tanácstagok megválasztásáról szóló okiratokat, a tanács megerősítette a tagok mandátumait, így megalakult Hodos Község Tanácsa.

Ezután Orbán Lajos régi-új polgármester esküt tett, majd rövid mandátumkezdő beszédében még egyszer megköszönte az előző mandátum tanácsának együttműködő munkáját, kifejezte reményét, hogy az új összetételű tanáccsal is hasonlóképpen és jól tud együttműködni, közösen tudnak dolgozni.   

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben