kele
perec1
garas1
65. évfolyam
16. szám
Megjelenés:
2021. 04. 22.
kiscim1621
 

Szakérettségi és záróvizsga eredmények: A Kétnyelvű Középiskolában egy aranyérettségiző

armatura16 17A Lendvai Kétnyelvű Középiskolában ünnepélyes keretek között hétfőn osztották ki a szakmai érettségi és záróvizsgák diplomáit, illetve bizonyítványait. Tot Andreja a közgazdasági irányzatból arany szakérettségi bizonyítványt kapott.
Hajdinjak Prendl Silvija iskolaigazgató köszöntőjében az emberi élet határkövei között kiemelt jelentőségűnek nyilvánított az érettségi bizonyítvány megszerzését: – Egy ilyen határkő a mai nap is, a magában hordozó üzenete pedig egy papírra vetett eredmény. De több is annál: életetek, tanulmányaitok, fejlődésetek három, illetve négy évét jelenti itt, a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában – mondta az igazgató, majd rátért az eredmények ismertetésére. A szakérettségi program közgazdasági és a gépésztechnikusi szakán 15-en tettek szakérettségit, s mindannyian sikeresek voltak, így 100 százalékos volt az eredmény. A mechatronika-technikus programban 6 diák tett szakérettségit, közülük 4-en voltak sikeresek, 2 diák pedig a pótérettségin javíthat.
Záróvizsgázók – szám szerint 15-en – mind sikeres vizsgát tettek, így az eredmény itt is 100 százalékos volt. Három diák – Hozjan Martina, Gjerek Patricija és Ftičar Anton – pedig a maximális pontszámot érte el. A szakmai érettségi vizsgánál a 21 diák közül 19 volt eredményes, két diákra pedig az őszi időszakban pótérettségi vár.
Az igazgató mindenkinek azt kívánta, hogy az előttük álló úton legyenek sikeresek és boldogok, s hogy a középiskolában szerzett tudást a jövőben jól kamatoztassák. Az aranyérettségiző Tot Andrea a közgazdasági technikus szakon szerzett arany érettségi bizonylat mellé ajándékot is kapott, kérdésünkre pedig elmondta, nagyon örül az eredménynek, ősztől valószínűleg a Maribori Egyetem közgazdasági szakán folytatja tanulmányait.
MCSi Design