kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

17 ország, 625 kutya, 73 fajta

kutya3821A Lendvai Kinológiai Egyesület a szlovén szövetséggel karöltve 3x CAC nemzetközi kutyakiállítást szervezett Gyertyánosban szeptember 17-től 19-ig. A vasárnapi revüprogram keretében a Muravidék legszebb kutyájának kiválasztását is megszervezték.

3x CAC kutyakiállítás és szépségverseny zajlott a múlt hétvégén Gyertyánosban. A rendezvényen több mint 625 versenyző kutyát és gazdáikat látta vendégül a gyertyánosi focipályán a 40 éves évfordulóját ünneplő Lendvai Kinológiai Egyesület, amely a Gyertyánosi Helyi Közösséggel együtt szervezte meg az eseményt. Tény, hogy a kutyák száma meg sem közelítette az eddig Lendván szervezett versenyeket, ahol ez a szám a kétezerhez is közel járt. Tekintettel azonban a jelenlegi járványügyi helyzetre és az utazás nehézségeire ez a szám is kiválónak nevezhető, főleg úgy, hogy pénteken reggel még csak 200 kutya volt benevezve – nyilatkozta Simčič Jelka, az egyesület alelnöke, a kiállítás főszervezője. A gazdák tehát az utolsó pillanatig kivártak a járványügyi intézkedésekre tekintettel. 

 

 

A kiállításon voltak mindenféle kutyák, nagyon különlegesnek számítók is. A pénteki nap legszebb kutyájának címét például egy hároméves újfundlandi nyerte, gazdája, a hrastniki Strniša Sabina csak Kozmónak hívja. Fajta- és csoportgyőztes lett pénteken a lendvai Šinko Sabina whippet, vagyis kisagárnak is nevezett kutyája, vagy például a Zalaegerszegről érkező Mentes Andrea magyar vizslája. A szombati napon is folytatódtak a fajtacsoportok küzdelmei, emellett bemutatkozott a helyszínen a Muravidéki Bulldog Klub is. Vasárnap a fajtacsoportok győztesei közül választották a nap legszebb kutyáját, és a Muravidék legszebbje cím is gazdára talált. A tíz fajtagyőztes között a „Best in the Show” címet a szomszédos muraszerdahelyi Kutnjak Marjan siba fajtájú kutyája nyerte (fölső képünkön). Siba kutyafajta vitte el at első alkalommal odaítélt legszebb muravidéki kutya címet is, amelyet a pečarovci Šebjanič Nina kétéves kutyája érdemelt ki.

 

 

MCSi Design