kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Egy díszpolgári cím, egy jutalom, három elismerés

ticmarc362110Marác Község szeptember 7-én ünnepli a község napját, melynek alkalmából díszülés keretében kiosztották a községi elismeréseket. A rendezvényt a vírushelyzet miatt ismét a martjanci sportközpontban tartották meg, közönség nélkül.

Marác Község ünnepe az 1962-es eseményhez kapcsolódik, amikor egy svéd laboratóriumban kimutatták a „maráci fekete víz” gyógyhatását. A községi tanács díszülésén Glavač Alojz polgármester mondott ünnepi beszédet, értékelve az elmúlt évet.

ticmarc3621– Fontos számunkra, hogy sikerült állami támogatást nyerni és megkezdeni a Pártosfalvi KÁI teljes felújítását. Bízom benne, hogy a nagy beavatkozás ellenére a helyiségek szeptember végére elkészülnek a tanulók fogadására. Folytatjuk a helyi közlekedési infrastruktúra fejlesztését Marácon és a többi településen. A középületekről és az egyesületekről sem feledkeztünk meg, folyamatosan megújítjuk a tűzoltók felszereltségét is – mondta a polgármester. – A projektdokumentáció elkészítésének fázisban van a több célt szolgáló csarnok építése és a település központjának építészeti felújítása. Az újabb EU-s támogatás újabb projektek megvalósítását jelenti a muravidéki vízvezeték-hálózat „B” alrendszerének további építését illetően.

A díszülésen kiosztották a községi és polgármesteri elismeréseket. A község 2021-es díszpolgári plakettjét Škerlak Slavko vehette át Sebeborciról. Községi jutalomban, s ezzel 800 euró támogatásban részesült a 20 éves jubileumát ünneplő tešanovci kulturális és turisztikai egyesület néptánccsoportja. Elismerést kapott Varga Viktorija filovci vendéglőtulajdonos, Kodila Štefan községi tanácstag Selo településről és Klement Štefan méhész Martjanciról. Polgármesteri elismerést kapott Kumin Mateja arany- és Ozvatič Tjaša gyémántérettségiző, Štravs Jurij páter és Koltaj Tomaž önkéntes Lončarovciról. A legrendezettebb település díját idén Lončarovci, Mlajtinci és Martjanci nyerte el.

ticmarc36211

 

25 sikeres év a turizmus szolgálatában

Működésének 25. évfordulóját ünnepelte a maráci TIC, mely a Muravidék egyik legaktívabb és legsikeresebb turisztikai információs központjává nőte ki magát. 1996-ban három alkalmazottal kezdtek, ma heten dolgoznak a promóción Bily Sonja igazgató vezetésével. Az elmúlt 25 évben két fiókegységet is nyitottak: TIC irodát Selón és biciklis központot Marácon.

 

ticmarc36212

 

MCSi Design