kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

Tűzoltókapcsolat Golavabuka és Csente között

golavabuka 15Testvérkapcsolatot vett fel a Csentei Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) és a koroškói Golavabuka ÖTE, amit a múlt szombaton Csentében egyezménybe is foglaltak. Az iratot Meolic János és Žuželj Ivan egyleti elnökök írták alá.

 A Mislinja-völgyi és a Lendva-vidéki egylet egy tűzoltóautó beszerzése alkalmával talált egymásra: a csenteiek ugyanis 2019-ben a golavabukai ÖTE-től 500 literes víztartállyal ellátott kocsit vásároltak. A két egylet között már a kezdettől baráti és segítőkész viszony létezett, s ezt erősítették az egymás közti látogatások, a rendezvényeken való közreműködések, például a veterán tűzoltók versenyén Lendván. A testvérkapcsolati egyezményt tavaly februárban írták alá Golavabukán, míg ennek megejtése - a járványhelyzet miatt - a múlt szombatig elmaradt.

 

 

Az aláírás napján a Csentei ÖTE lebonyolította a 2019-es és 2020-as közgyűlését is. Meolic János és Cipot Bojan elnök, illetve parancsnok megállapították, hogy főleg tavaly tizedelte meg a program megvalósítását a Covid-helyzet: elmaradtak a rendezvények, versenyek, továbbképzések. Az ÖTE több műszaki eszközt szerzett be (pl. teleszkópos létra) és gondoskodott a felszerelés karbantartásáról. Az egyletet 2019-ben háromszor, tavaly egyszer riasztották. Csentében igyekeznek ismét ifjúsági tizedet felállítani. A találkozón kiosztották az egyleti és a szövetségi elismeréseket. A közgyűlésen jelen voltak Lendva Község képviselői, valamint a letenyei és a csömödéri vendégek is.

MCSi Design