kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Továbbra is csak személyszállítás

Vasut2821A Szlovén Vasutak négy fázisban újítja fel teljes egészében a mintegy 5,6 kilométernyi, Lendva és a muraszerdahelyi vasúti híd közötti szakaszt. A 2. fázisban 600 méter vonal újult meg, a beavatkozás értéke 312 ezer euró. A vonal tengelyterhelése ás a megengedett sebesség nem változik.

A tavaly júniusban elkezdett karbantartási munkálatok a koronavírus-járvány miatt leálltak, a folytatásra egy év után került sor. A közelmúltban a 2. szakaszra tervezett beavatkozásokat fejezték be. Mintegy 600 méteren új talpfákat helyeztek el, a nyomvonal töltését pedig 238 köbméter kőzúzalékkal szilárdították meg, s felújították a szintbeli kereszteződést is.

 

 

– Annak ellenére, hogy az érintett szakasz vakvágány és nem alkalmas teherszállításra, karban kell tartani. A szakasz felújítása mintegy 312 ezer eurós befektetést jelent – tudtuk meg a Szlovén Vasutaknál. A felújításokat követően változatlan maradt a vonal tengelyterhelése és a megengedett sebesség is, utóbbi 40 kilométer óránként. Egyelőre nagyobb teherbírást lehetővé tévő vonalerősítési beruházásokat nem terveznek Lendvára. A vonalon 2014-től heti gyakorisággal személyszállító vonat közlekedik Lendva és Csáktornya között.

Az egykori Nafta ipari udvarán a Szlovén Árutartalékok Intézete és a Petrol üzemanyagtartályokat üzemeltet 70 ezer, illetve 65 ezer köbméteres kapacitással. A tartályok feltöltéséhez a szállítás az ipari vágányon történik. Ez is felújításra szorul, a munkálatok az Árutartalékok Intézete és a Petrol közös beruházása lesz, amit a Lendva–Muraszerdahely szakasz felújítása után indítanak el.

 

 

MCSi Design