kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

„Aki mert nagyokat álmodni”

feherjani2821Múlt pénteken Hosszúfaluban már hagyományosan megemlékeztek a falu nagy szülöttéről, Fehér Jani operaénekesről, aki híres opera- és színpadi szerepeivel meghódította a zágrábi, majd az eszéki közönséget is. Emléke előtt koszorúzással tisztelegtek.

Sarjaš Katja, a hosszúfalui Fehér Jani Művelődési és Turisztikai Egyesület elnöke köszöntőjében a híres operaénekes és leánya, Tatjana – aki több mint 40 évig a mostari nemzeti színház színésze volt – emlékét idézte fel. Utána átadta a szót Szőke Zitának, akit a Fehér családhoz rokoni szálak is fűznek. Rövid beszédében a művész álmainak megvalósulásához szükséges akaraterőt emelte ki. Kitanulva a hentes szakmát Fehér Jani ugyanis nem állt meg Muraszombatnál, hanem továbbment, továbbtanult és sikeres színészi, illetve operaénekesi pályát futott be. Szőke Zita hozzáfűzte: – A fontos szerepeken kívül művészi nagysága számomra abban mutatkozik meg, hogy bármerre is vitte a sors, mindig tudta, honnan indult. Szívesen látogatott haza, Hosszúfaluba. Számára mindig fontos volt a magyar szó, még fontosabb a magyar nóta.

A hosszúfalui faluotthon falán elhelyezett emléktáblánál Horváth Ferenc, az MMÖNK elnöke, Magyar János, Lendva polgármestere, Horvat Tomi, az LKMNÖK alelnöke, Soós Mihály, az MNMI igazgatója, valamint Bacsi Borut, a helyi közösség elnöke helyezett el koszorút.

 

 

 

MCSi Design