kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

A 40. évfordulóra teljesen megújul iskola

partoskai2721A Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskola a nyár folyamán teljesen megújul. A renoválásra 703 ezer euró állami támogatás áll rendelkezésre, a munkálatok már júniustól folynak.

Az intézmény igazgatója, Herman Jožefa bízik abban, hogy szeptember elsejére a munkálatok oroszlánrészét elvégzik (a kivitelezés a Blisk Montaža Kft. nyerte el)., még akkor is, ha jelen pillanatban az iskola teljes egészében építési területté változott. – Június elsejével a munkálatok megkezdődtek, és ahogy megbontották a falakat és a padlózatot, bebizonyosodott az, amit már 2008 óta jeleztünk a község és a minisztérium felé, hogy a vízvezeték és az elektromos hálózat sürgőses felújításra szorul. Most végre ez megtörténik. Emellett a teljes padlózatot és a tervek alapján néhány falat át fognak helyezni, hogy minden helyiség, tanterem tökéletesen funkcionális legyen – tájékoztatott Herman Jožefa. A belsőépítészeti terveket Dervarič Goran készítette, belefoglalva azokat a külön kívánságokat is, amit az iskola dolgozói és a gyerekek – például hogy fehér osztálytermekben tanulhassanak – kértek. Így bekerült a tervbe a szabadtéri tanterem és az elsős osztályteremből nyíló terasz is. Az osztálytermek modern berendezést, interaktív táblákat kapnak, lesz iskolarádió is. Az udvaron buszmegálló épül, ami nem volt eddig, pedig a gyerekek többsége bejáró.

 

 

– Mivel az iskolánk 1981-ben nyitotta meg a kapuit, így szeptemberben a 40. évfordulót is ünnepeljük. Nagyon remélem, hogy minden a tervek szerint alakul és a tanév elején egy modern iskolát adhatunk át. Viszont azt már sejteni lehet, hogy nem lesz elég mindenre a keretünk, így lehetséges, hogy további forrásokra lesz szükségünk. De ez még odébb van, és addig még nagyon sok munka vár ránk – mondta Herman Jožefa.

 

 

MCSi Design