kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

Új elnökkel folytatják a munkát

metka2321A Völgyifalui Turisztikai Egyesület a legaktívabb egyesületek közé tartozik a Lendva-vidéken. A tagság és a lakosság körében van tenni akarás, várják a programokat, s a vezetőváltással a munka nem áll le – mondta Sabo Gerenčer Metka, az egyesület új elnöke.

Bacsi Kleiderman Mónika, az egyesület eddigi elnöke magánjellegű okokra hivatkozva két évvel a mandátuma lejárta előtt benyújtotta a lemondását. A fennmaradó időszakra az egyesület közgyűlése Sabo Gerenčer Metkát nevezte ki a tisztségre, az alelnök Lebár Rihárd maradt.

– Az eddigi elnök távozását nem nézeteltérések váltották ki, a kapcsolatot továbbra is tartjuk vele. Az egyesület a jövőben is folytatja a megkezdett munkát, s igyekszünk jól összeállított programot megvalósítani, a rendezvényeket megtartani, természetesen a járványkörülményekhez igazodva – mondta az új elnök. Az egyesület már elindította az előkészületeket a település egyik legnagyobb rendezvényére, a június utolsó hétvégéjére tervezett Völgyifalunapra. Folynak a megbeszélések a helyi közösséggel, a tűzoltóegylettel, a művelődési egyesülettel, hiszen a rendezvényből mindenki kiveszi a részét. Összefogás és közös munka nélkül a rendezvény nem tudna megvalósulni – emelte ki Sabo Gerenčer Metka. A falunap a megszokott formában tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt, idén valószínűleg „szórt formában”, több helyszínen valósítják meg.

– Völgyifaluban szeretnek dolgozni az emberek, csak egy kis buzdítás kell, meg kell tenni az első lépést, aztán a munkához máris csatlakoznak – mondja az új elnök. Szeretnének szeptemberben a turizmus világnapja alkalmából egyesületi kirándulást is szervezni.

Az egyesület gondozza a gémeskút melletti piknikteret a legelőn, melynek a felújítását szintén tervbe vették. Pályázati pénzekből véglegesítik a tanösvény tavaly indított kialakítását is a „Zasuerdün”. Megszervezik a Márton-napi „Pincétől pincéig” túrát, melyet tavaly különös, de ötletes és jó visszhangot kiváltó módon tartottak meg: boros csomagokat készítettek és árusítottak a helyi termelők boraiból.  

 

Járványtól sújtott csonka év

A Völgyfalui Turisztikai Egyesület közgyűlése elfogadta tavalyi munka- és pénzügyi beszámolóját. A tervezett rendezvények a járványügyi helyzet miatt nem valósulhattak meg mind, köztük a falunap, amelyet az őszi, szórt helyszínű Bográcsfeszthez csatoltak. Elmaradt a klasszikus Márton-napi túra és az adventi kirándulás is. Az egyik közismert rendezvényüket, a farsangolást még meg tudták tartani, s részt vettek több községi rendezvényen is. Az egyesületnek tavaly 6.500 euró bevétele és 4.000 euró kiadása volt.

 

 

MCSi Design