kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

Átadták a négy nyaralóházat

fahaz2321Várja már a vendégeket a négy nyaralóház a csentei Muránia Kerékpáros Központnál. A múltheti megnyitóval 16 új szálláshely áll a Lendvára érkező (kerékpáros) látogatók rendelkezésére, mely a Vinárium szórtszobás szálloda kínálatát bővíti.

A faburkolatú, kétszobás házikók átadása – a szalagot a nyitóünnepségen Magyar János, Lendva Község polgármestere és Bukovec Martina, a Lendvai Turisztikai és Fejlesztési Közintézet igazgatója vágta át – egy újabb lépés a község zöldturizmusának fejlesztésében, a tartalmak gazdagításában. Amint a polgármester is fogalmazott, a cél az, hogy a vendég minél aktívabban és minél hosszabb időt töltsön Lendván és környékén. Ehhez a község új létesítményeket alakít ki, az őstermelőket pedig arra ösztönzi, hogy a termékeikkel minél inkább kapcsolódjanak be a turisztikai kínálatba. Bukovec Martina, a turisztikai intézet igazgatója pedig kiemelte, hogy az Iron Curtain Cycling projekten belül fontos eredmény, hogy közös, összekötő kerékpáros idegenforgalmi desztináció jött létre a határ mentén, az egykor a vasfüggöny által kettészakított határtérségben.

 

 

A kerékpáros turizmushoz kapcsolódó különböző fejlesztések (kerékpárutak, töltőállomások, pihenők, tematikus utak kijelölése…) az EU Regionális Alapjának támogatásával az Interreg V-A Slo–Hu együttműködési programban valósultak meg. Ezek része a négy nyaralóház is, s a fejlesztés a község mintegy 250 ezer euró értékű beruházását jelenti. A munkálatokat kivitelezője a Pavčnik Kft. volt. A házikók lakói a napi 80 eurós bérleti díjért igénybe vehetik a központ kerékpáros felszerelését is.

 

 

MCSi Design