kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921
 

Fizikoterápia: ideiglenesen a mentési központban

vedelmi0721Az Egészségügyi Minisztérium támogatott fejlesztései közé sorolható a Lendvai Egészségház két melléképületének megépítése és a Muraszombati Általános Kórház dialízis betegkezelési részlege. A fizikoterápia Lendván ideiglenesen a Védelmi és Mentési Központban kap helyet.

A dialízises betegek számára is jobb körülményeket nyújtó helyiségeket létesítenek a Muraszombati Általános Kórházban. A beruházást a kórház az Egészségügyi Minisztériummal közösen valósítja meg. A mintegy 2,6 millió eurós közös befektetés révén az új helyiségeket a ráépítéssel bővített sürgősségi osztályon alakítják ki, amihez átszervezik a hemodialízises részleget is. A felszerelés beszerzését a kórház finanszírozza, ennek az értéke mintegy 650 ezer euró. A munkálatok befejezése öt hónap a kivitelezési szerződés aláírásától számítva. A kórház pedig egyedül vállalja a melléképület és a lépcsőház átalakítását (a munkálatok értéke 550 ezer euró) a belgyógyászatnál, amivel szabad felületet nyernek a radiológia számára.  A munkálatok befejezési határideje négy hónap a szerződés aláírását követően.

Fejlesztéseket terveznek továbbá Lendván is. Lendva Község már készítteti a beruházási terveket, az építési engedélyre május első felében számítanak, így készen állva az Egészségügyi Minisztérium társfinanszírozási felhívására. A beruházás értékét 1,3 millió euróra becsülik. A tervekben szerepel kettő melléképület építése is 1.200 és 72 négyzetméter alapterületen. A bővítéssel megoldódik a helyszűke, az új szárnyban négy általános rendelő és két referenciarendelő kap helyet, továbbá a nőgyógyászati és a fogorvosi rendelő, valamint az egészségerősítő központ. Eltérően a kezdeti tervektől a bővített egészségházban nem kap helyet a fizikoterápia, melynek koncessziós kivitelezője az egészségház. A szolgáltatás ideiglenesen a Védelmi és Mentési Központban kap helyet – erősítette meg Magyar János polgármester, majd hozzátette, hogy a közbeszerzés az új felszerelésre már befejeződött. A fizikoterápiás szolgáltatás azonban a jövőben az új, több célt szolgáló csarnokban, a sportcentrum egészségoázisában kap helyet mintegy 350 négyzetméteren. 

 

korhaz zd 

 

Ketten indultak

A Muraszombati Általános Kórház igazgatói munkahelyének betöltésére kiírt pályázatra két jelölt adta be kérelmét. Nem hivatalos információk szerint az egyik jelölt Grabar Daniel, a kórház szakmai igazgatója. A kórház kinevezésekkel foglalkozó bizottsága a múlt héten már áttekintette a beérkezett kérelmeket. Az új összetételű tanács várhatóan február 25-én hoz döntést a jelöltekről. A végső kinevezés a kormány beleegyezése után történik meg.

 

 

MCSi Design