kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921
 

Jó tanuló, jó sportoló: Kepe Buda György

Buda0521Online közvetítés keretében hirdette ki múlt héten a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a külhoni magyar régiókban tanuló diákok számára meghirdetett Jó tanuló, jó sportoló felhívás eredményeit. A címet elnyerő 19 fiatal között tudhatjuk Kepe Buda Györgyöt is, az 1. Sz. Lendvai KÁI végzős tanulóját.

Az élőben közvetített eredményhirdetés megnyitóján Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára felidézte: a pályázat célja megtalálni azokat a határon túli magyar fiatalokat, akik a tanulás mellett valamely sportág területén is kimagasló eredményeket értek el.

Ezeknek a feltételeknek Buda nagyon is megfelel, hiszen imádja a sportot, de a tanulás sem okoz neki gondot. Kedveli a humán tantárgyakat, különböző versenyeken (nyelvi, irodalmi, történelmi) kiváló eredményeket ér el. Ezenkívül a Muravidéki Magyar Rádiónál (MMR) a barátjával ifjúsági adást (Tini expressz) vezet. És végül a sokoldalúsága meghozta neki a Jó tanuló, jó sportoló címet.

– Arra, hogy jelentkezzek a versenyre, édesanyám buzdított, hiszen azt mondta, hogy jó esélyeim vannak. Sikerült is elnyernem a címet, ami nekem nagyon sokat jelent, hiszen így tudom, hogy a fociba belefektetett munka nem volt felesleges és meghozta a gyümölcsét. Nagyon örülök a cím elnyerésének – nyilatkozta lapunknak Buda.

A pályázatok rendkívül magas számára (247 külhoni magyar fiatal) tekintettel a zsűri több nyertest is hirdetett, akik 100–100 ezer forint értékű nyereményben részesülnek.

– Azon, hogy mire költöm a pénzt, még nem gondolkodtam különösen, de szerintem új focicipőt veszek magamnak vagy pedig a számítógépemet fejlesztem belőle. Viszont a pénz, amit nyertem, a családom körében közös, bárki felhasználhatja – mondta szerényen Buda, aki elmondta, nagyon szereti a családját, hiszen mindenben támogatják és segítenek neki.

Ami a jövőt illeti, sporttal kapcsolatos szakmát szeretne választani (sporttanár, sporttudósító…). De előtte még várja a középiskola. – Az idei iskolaévben végzős tanuló vagyok. Úgy döntöttem, hogy a tanulmányaimat a lendvai középiskola gimnáziumában folytatom, hiszen továbbra is szeretnék magyarul tanulni.

 

 

MCSi Design