kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121

A Nafta 1903 múlt szombaton a listavezető Triglav Kranjt fogadta Lendván, akik ellen 1:1-es döntetlen született. Az ...

A Határmegállapító Bizottságnak a Muravidékre vonatkozó tevékenysége

A magyar–jugoszláv határmegállapító bizottság ...

Az ütemesen növekvő számú covid-betegek közül a kórházi kezelésre szorulók aránya miatt a szlovén kormány újabb ...

A Lendvai Zsinagógában szeptember 1. és 7. között volt megtekinthető a Lendvai Nyugdíjas Egyesület képzőművészeti ...

Tűzijáték a Lendva-hegyen
Muravidék, 1921 szeptembere: Magyarország mellett tüntettek   
Nincs zárlat, szigorúbb PCT-feltételek
A lendvai nyugdíjasok kiállítása
 

Enteriőr-felújítás egy az egyben

lakber2120Hogyan kezdjek az új enteriőr megtervezésébe? Hogyan tervezzem meg az álomotthonomat? Ezek a leggyakoribb kérdések, amikor az enteriőr áttervezésébe kezdünk. Ezért itt van néhány rövid tipp, melyek segítséget jelenthetnek a kreatív munka sikeres elvégzésénél.

Felújítás mellett akkor döntünk, amikor változást és tökéletesítést szeretnénk elérni a térben. Javaslom, hogy első lépésként fogalmazzuk meg az elvárásainkat és az álmainkat. A belsőépítészek két fő célra összpontosítanak: a szépségre és a funkcionalitásra. Mi az Ön célja? Min szeretne javítani? Hogyan szeretné magát érezni ebben a térben? Ki használja ezt a teret? Milyen tevékenységek folynak ebben a térben? Milyen pénzkeret áll rendelkezésre? Megválaszolva ezeket a kérdéseket tisztázódni fognak azok a lépések, amelyeket meg kell tenni, hogy elérje a célját. A tér áttervezése egy összetett folyamat, amelynél fontos maga tér megfigyelése és megismerése, valamint párhuzamosan a határok azonosítása is.

Fontos lépés a stílusunk meghatározása is. Milyen stílussal tudjuk magunkat azonosítani, milyen formavilágban érezzük magunkat otthon? Ehhez készíthetünk egyedi hangulattáblát, melyen összegyűjtjük a fotókat, színeket, textúrákat, formákat, amelyek inspirálnak bennünket és nem utolsósorban meghatározzák a projektet. Ily módon kapcsolatba lépünk a kreatív oldalunkkal, beazonosítjuk az érzelmeinket és kibontakoztatjuk a tervünket.

 

 

Lehet, hogy nem lesz a kedvenc lépésünk, de fontos, hogy meghatározzuk a költségvetést is. Minél inkább pontosítjuk, annál közelebb leszünk a reális helyzet felméréséhez.

Utána készítsünk skicceket, terveket pontos méretekkel. Amennyiben nem vagyunk jártasak a grafikus programokban, a kézzel készített skiccek is megfelelnek. Minél alaposabb tervet készítünk, annál pontosabban tudjuk kivitelezni a projektet: alaprajzok, falnézetek, világítás elrendezése, axonometria...  

Az utolsó pont a kivitelezés, melynél először a kiválasztott bútorok, tárgyak, anyagok beszerzése következik. Amennyiben lehetséges, szerezzünk anyagmintákat, passzítsuk össze őket és figyeljük meg a nap különböző szakaszaiban, hogyan viselkednek a térben.

És következzen talán a legfontosabb tanács: szánjon elegendő időt a projektre és lehetőleg élvezze a folyamat minden lépését.

(Fotó: Pinterest)

 

 

MCSi Design