kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121

A Nafta 1903 múlt szombaton a listavezető Triglav Kranjt fogadta Lendván, akik ellen 1:1-es döntetlen született. Az ...

A Határmegállapító Bizottságnak a Muravidékre vonatkozó tevékenysége

A magyar–jugoszláv határmegállapító bizottság ...

Az ütemesen növekvő számú covid-betegek közül a kórházi kezelésre szorulók aránya miatt a szlovén kormány újabb ...

A Lendvai Zsinagógában szeptember 1. és 7. között volt megtekinthető a Lendvai Nyugdíjas Egyesület képzőművészeti ...

Tűzijáték a Lendva-hegyen
Muravidék, 1921 szeptembere: Magyarország mellett tüntettek   
Nincs zárlat, szigorúbb PCT-feltételek
A lendvai nyugdíjasok kiállítása
 

Ötletek rejtett tárolókra

lakber3821Néha mindannyiunknak vannak problémái a gyűjtögetéssel, azaz a tárgyak felhalmozásával. A lakásunkban mindenfelé tárgyak hevernek, ami rendezetlen, zsúfolt benyomást kelt. Meggyőződésem, hogy senki sem akarja ezt. Vegyük hát sorra, hogyan tudnánk ügyesebben tárolni a tárgyainkat (amikről úgy gondoljuk, hogy szükségünk van rájuk), hogy mindig rendezettnek, tisztának és elegánsnak tűnjön a lakásunk.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az otthonunk minden terében léteznek rejtett, nem kihasznált tárolási potenciálok, amelyek használatával kellemesebbé varázsolhatják az otthonunkat. A legrövidebb út ehhez a dekoratív tárolóelemek alkalmazása, például: különböző kosarak, padok, dohányzóasztalok... A trükk csak annyi, hogy olyan bútort válasszunk, amely dupla funkcióval rendelkezik – az elsődleges funkciója mellett szolgálja az értékes tárolási funkciót is. Hosszú távon könnyebbé tehetjük az életünket, ha mindegyik térben legalább egy ilyen elemet alkalmazunk.

 

 

Némi inspirációként szolgáljanak az alábbi ötletek. Kezdjük a bejárati helyiséggel, azaz az előszobával, mert ez az a pont, amellyel legelőször találkozunk a lakásba érkezve. Itt a szokásos szekrények mellett elhelyezhetünk egy padot, melyben az ülőke alatt ott rejlik a másodlagos funkció, a tárolórész. A cipőtartó/ruhatároló szekrényre helyezzünk egy dekoratív kosarat vagy tálkát, amelybe belerakjuk a kisebb tárgyakat. Ez a vonás – nagyobb tárgyban kisebb tárgyak – rendezettebb első benyomást kelt.

Haladjunk a nappali felé, ahol (zárt/nyitott) dekoratív kosarakkal/dobozokkal érhetünk el rendezett benyomást. További opció a dohányzóasztalban vagy kisasztalban rejlő tárolórekesz. A nappaliban lévő dolgozósarok elhelyezésére csak egy konzolos faliszekrényre van szükségünk, melyben ott a rejtett asztallap az amúgy rejtett munkaeszközökkel. A hálószobában célszerű megfontolni az ágy alatti tárolás lehetőségét. Egyes ágyak alapból ágyneműtartóval rendelkeznek, ha nem, akkor tudunk alacsony dobozokat vásárolni, amelyekbe belehelyezhetjük a szezonális öltözékünket.

Amikor belegondolunk, rádöbbenünk, hogy mennyi kihasználhatatlan lehetőség rejlik a lakásunkban. Egy-két új bútordarab vagy akár csak okosan kiválasztott dekoratív elem, és a lakásunkban probléma nélkül fenntartható a rendezett és elegáns kinézet.

 

 

MCSi Design