kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121

A Nafta 1903 múlt szombaton a listavezető Triglav Kranjt fogadta Lendván, akik ellen 1:1-es döntetlen született. Az ...

A Határmegállapító Bizottságnak a Muravidékre vonatkozó tevékenysége

A magyar–jugoszláv határmegállapító bizottság ...

Az ütemesen növekvő számú covid-betegek közül a kórházi kezelésre szorulók aránya miatt a szlovén kormány újabb ...

A Lendvai Zsinagógában szeptember 1. és 7. között volt megtekinthető a Lendvai Nyugdíjas Egyesület képzőművészeti ...

Tűzijáték a Lendva-hegyen
Muravidék, 1921 szeptembere: Magyarország mellett tüntettek   
Nincs zárlat, szigorúbb PCT-feltételek
A lendvai nyugdíjasok kiállítása
 

Modern bútor háziállatoknak

lakber2421Amikor új háziállat érkezik a házhoz, az igényes tulajdonosok megfelelően felkészülnek erre, komplett felszerelést és megfelelő bútorzatot vásárolnak. Egy átgondoltan berendezett lakásban ezek a részletek is nagyon fontosak. Szerencsére napjainkban nagy a választék a háziállat-bútorok piacán, rengeteg csodálatos formát, mintát és stílust lehet találni. Természetesen a tervezők elsősorban az állatok kényelmére és egészségére gondoltak, ennek megfelelően tervezik meg ezeket a bútorelemeket is.

Belsőépítészi szemmel végigkutatva a világpiac kínálatát e téren, meglepődve állapítottam meg, hogy sok nagyon szép és kifinomult design van a mindkét fő „uralkodó” háziállat, a kutyák és a macskák részére. A háziállat-bútor mára sikeres irányzat lett olyan mértékben, hogy létezik több tervezői csoport, akik az emberek részére készült bútorok mellett hasonló stílusban kínálják a háziálatok számára készült elemeket is. Van jónéhány olyan tervező is, aki kizárólag a háziállat-bútorok tervezésével foglalkozik.

A kutyák társas lények, mint az ember. Szeretnek a történések középpontjában lenni, körülvéve a kedvenc embereikkel. Élvezik a kényelmet és imádják a kényelmes pihenőhelyeket. A kutyáknál a design és kényelem mellett nagyon fontos a higiénia fönntartása. Vízálló belső védőfelület, csúszásmentes anyag az alján és eltávolítható felső réteg, mely könnyen tisztítható, még akkor is, ha az eb sárosan ugrik rá a pihenőhelyére.

 

 

A macskák többnyire szeretik a magányt, imádnak aludni és imádják a rejtett zugokat. Ezért kedvelik az olyan bútorokat, melyekben el tudnak vonulni, el tudnak rejtőzni a világ elől. A legjobb forma a macska szemszögéből a doboz. Ami jó hír, mert egy modern lakásba tökéletesen illenek a geometrikus formák, a kocka, de a gömb és a különböző ovális formák is. A macskavilágban az a lényeg, hogy a bútor fészekre emlékeztessen és körömálló legyen. Az ő esetükben is fontosak a lecserélhető és mosható felületek.

Kimeríthetetlen téma ez, amelyben szívesen elveszik sok állatkedvelő. Ezért a folytatásban néhány szimpatikus ötletet közlünk, hogy milyen módon lehet kényeztetni a házikedvencet és egyben a mi esztétikai érzékünket.

Fotók: Internet

 

 

MCSi Design