kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121

A Nafta 1903 múlt szombaton a listavezető Triglav Kranjt fogadta Lendván, akik ellen 1:1-es döntetlen született. Az ...

A Határmegállapító Bizottságnak a Muravidékre vonatkozó tevékenysége

A magyar–jugoszláv határmegállapító bizottság ...

Az ütemesen növekvő számú covid-betegek közül a kórházi kezelésre szorulók aránya miatt a szlovén kormány újabb ...

A Lendvai Zsinagógában szeptember 1. és 7. között volt megtekinthető a Lendvai Nyugdíjas Egyesület képzőművészeti ...

Tűzijáték a Lendva-hegyen
Muravidék, 1921 szeptembere: Magyarország mellett tüntettek   
Nincs zárlat, szigorúbb PCT-feltételek
A lendvai nyugdíjasok kiállítása
 

Házi borospince

lakber2021Az e havi lakberendezési rovatban egy kissé szokatlan és érdekes témával foglalkozunk – házi borospincével. De nem a szó klasszikus értelmében, ahogyan vidékünkön ismerjük a borospincét, hanem egy szenvedélyes borgyűjtő házi borospincéjét tervezzük meg. A család házi gyűjteményében már van több száz borosüveg. Néhányat ajándékba kapott a család, néhányat vásároltak mindenfelé, ahol jártak a világban. Most szeretnének egy méltó helyiséget, ahol mindezen kincseket tárolják és élvezhetik a világ borainak ízeit.

A háznak ideális a helyszíne, mert részben a föld alatt helyezkedik el a pinceszintje, ami a bortároláshoz ideális hőmérsékletet biztosít. Igaz, hogy esetünkben nem döntő ez a részlet, mert a borok többsége vitrines hűtőszekrényekbe kerül. A borkollekció egy felújítandó helyiségben lesz egy nagy, faltól falig terjedő borszekrényben. Mindenképp ez lesz a szoba kiemelt bútora. A borkollekció mellé kell némi ülőfelület is, ezért került elhelyezésre két kényelmes fotel kisebb dohányzóasztallal az egyik oldalon, valamint bárpultos asztal bárszékekkel a másik oldalon. Itt több ember is elfér az asztal mellett.

 

 

A helyiség kellemes, igazi borospince-hangulata már eredetileg is. Téglafalakkal és dongaboltozattal készült, melyek a múlt romantikus szellemét hordozzák magukban. A téglafelület némi tisztítást kap, de meghagyjuk az eredeti, kissé rusztikus formájában.

Az előpincei részen egy közösségi eseményekre szánt helyiséget terveztünk. Ez a tér a borospince folytatása a föld alatti kincsektől a csodálatos természet felé. Ide egy többszemélyes asztalt terveztem, melyet a társaság számától függően lehet változtatni. Ehhez lehet majd kombinálni a mobilgrilltől a további szükséges tároló- vagy dolgozófelületekig bármit. Az összegyűlt ínyenc társaságtól függ, milyen formában kap életet ez a rugalmasan kialakítható előtér.

A belső elrendezésben a sötét, olajozott diófa jelenik meg kiemelten. A téglafallal társítva tökéletesen hangsúlyozzák egymás gyönyörű textúráját és színárnyalatát. A tökéletes drámai hangulatot a falilámpák árnyjátékával érjük el, melyek megadják a rusztikus tér eleganciáját.

 

 

 

MCSi Design