kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121

A Nafta 1903 múlt szombaton a listavezető Triglav Kranjt fogadta Lendván, akik ellen 1:1-es döntetlen született. Az ...

A Határmegállapító Bizottságnak a Muravidékre vonatkozó tevékenysége

A magyar–jugoszláv határmegállapító bizottság ...

Az ütemesen növekvő számú covid-betegek közül a kórházi kezelésre szorulók aránya miatt a szlovén kormány újabb ...

A Lendvai Zsinagógában szeptember 1. és 7. között volt megtekinthető a Lendvai Nyugdíjas Egyesület képzőművészeti ...

Tűzijáték a Lendva-hegyen
Muravidék, 1921 szeptembere: Magyarország mellett tüntettek   
Nincs zárlat, szigorúbb PCT-feltételek
A lendvai nyugdíjasok kiállítása
 

Közös élettér

lakber1221A gyerekek kinőtték a szobájukat, ezért felújításra került sor. Két általános iskolás ikerfiú részére készül új tér. A fiúk nem voltak túl komplikált megrendelők. A kívánságuk röviden: emeletes ágyat szeretnének, meg íróasztalt, hogy tudjanak tanulni. Szorgalmas gyerekek és ideális megrendelők. Imádnak kutatni, tanulni, utazni a szülőkkel, szeretik a zenét és a sportot.

Mivel nem voltak külön kikötések a színhasználat terén, alapszínként a fehéret választottam. Ezzel a mindig kedvelt, meleg fatextúrát kombináltam. Lehet választani akármilyen fatextúrát, én a kőris mellett döntöttem, mert világos az alapszíne. Ezt az alap színskálát egyes színes kiegészítőkkel passzítottam össze: kék belső sötétítőroló, zöld „szőrös” szőnyeg, narancssárga és kék szék. A szoba különlegessége az asztal oldalán lévő fal, mely dinamikus és átalakítható. A „kitűzőrendszer” által a gyerekek saját maguk meghatározhatják, hol lesz a polc, az akasztós rész vagy akár más új dolog. Interaktív és kreatív megoldás, ideális a gyerekszobában, serkenti a gyerek kreatív gondolkozását. Mellette egy falfestményt imitáló absztrakt fotótapéta van, mely hegyeket ábrázol petróleumzöld tónusokban.

A fotótapéták alkalmazása a 2021-es év egyik kedvenc trendje. Már a múlt évben visszatértek az enteriőrbe és meghódították a vizes helyiségeket is. Már jónéhány fürdőszobában ott díszelegnek a falon. Gazdag formavilágával meglepik a megfigyelőt és semmiképp sem hagy semleges benyomást. A vizes helyiségekben vinilből vagy más vízálló anyagból készülnek. A merészek részére ott a domináns természeti motívumokkal készülő falitapéta a dzsungelmotívumoktól a banán- és pálmafa-levelekig, az állatfiguráktól az absztrakt, geometrikus formákig. Színben gazdag és formában dinamikus belsőépítészeti megoldást jelent, mely hangsúlyos elemként jelenhet meg minden otthonban.

 

 

Visszatérve a gyerekszoba enteriőrjéhez. Gyakran nem tudatosul bennünk, hogy milyen fontos szerepet játszik életünkben a közvetlen környezetünk, ahol nap mint nap tartózkodunk. Nem észleljük, hogy mennyire fontosak a színek, a textúrák és az anyagok, amelyek körülvesznek. És nem utolsósorban, hogy mindezen a dolgok mennyire fontosak egy fejlődő gyerek számára a mentális egészsége, a tanulás és a kreativitás fejlesztése szempontjából. Remélem, hogy a kialakított könnyed – világos – natúr belső enteriőr pozitívan hozzájárul a fiúk egészséges és pozitív fejlődéséhez, és nem utolsósorban, remélhetőleg, szeretni fogják új közös életterüket.

 

 

MCSi Design