kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Fürdőszoba-változatok

lakber3318Már rég nem foglalkoztunk fürdőszoba berendezésével. Ezért most, a nyári kánikula közepette egy kellemes, vízzel kapcsolatos témát részesítek előnyben.

Egy családi ház tervezése során, átgondolva a család igényeit, hozzám fordultak szakmai tanácsért,  hogy együtt vizsgáljunk meg néhány optimális alaprajzi elrendezést.

A család négytagú, kettő iskoláskorú gyermek van, és munkanapokon/iskolanapokon reggel mindannyian egy időben indulnak a háztól. Ennek függvényében tágas, de racionális fürdőszobára van szükségük. A kiindulópont kettő külön wc-helyiség, a fő fürdőszobában pedig dupla vagy egy szélesebb mosdó, továbbá tusolófülke és fürdőkád szükséges.

Három különböző változatot készítettem. Az egyik variációban külön került a tusoló és a fürdőkád. Ezt az elrendezést azért találtam optimálisnak, mert így kettő személy tudja egyidejűleg használni a fürdőt. A további kettő variációban a fő fürdőszobák tágasabbak, egyszerre tartalmazzák a tusolófülkét és a fürdőkádat, optimálisan kombinálva a wc-vel és a kettős mosdóval, valamint tárolószekrényekkel. A harmadik variáció a leggazdagabb, azaz alaprajzilag is a legnagyobb.

A 2018-as fürdőszobatrendek közül mi is figyelembe vettünk néhányat, amely megfelel az alaprajzi elrendezésünknek. Így az idei év trendjeinek megfelelően helyet kaptak a beépített bútorok, melyek biztosítják, hogy a fürdőszobában minden a megfelelő módon funkcionáljon. A szekrények, amelyek tökéletesen integrálódnak a helyiség szerkezetébe, sok tárolóteret kínálnak, valamint egyesítik a teret. Egy másik kedvelt elem a falba épített fülke, amely tökéletes a kevés hellyel rendelkező terekben, és így nemcsak designosak, de jelentős tárolótérként is szolgálnak.

Rohanó mindennapjainkban minden pillanat értékes, ezért  lett további trend, hogy a fürdőszoba, ahol nap mint nap jelentős időt töltünk, lakószobává alakult. Egy kis wellness- és kényeztető paradicsom, ahol mindanyian örömünket lelhetjük az apró részletekben, a fa padlóburkolatokban, a fénylő kerámiaburkolatban, a hangulatos világításban…
MCSi Design