kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Konyha és nappali berendezése

lakber25181Ezúttal is egy kedvelt témakörnél vagyunk, az amerikai konyhás nappali berendezésénél, mely egy család legfontosabb tere. Itt zajlik a közös élet legnagyobb része, általában ebben a térben folyik a legtöbb közös tevékenység. Ezért is tartom a konyha és nappali – egybevont lakásrészt különösen fontosnak.

Egy hosszúkás alaprajzú tér berendezésére került sor, melynek a tájolása tökéletes, mert északnyugat a fő iránya, valamint egy nyitott terasszal van összekötve a kerttel. Így tavasztól nyárig összefolyik a benti és a kinti tér, és egy teljesen más életkörnyezeti dimenzió nyílik meg.

A konyha mellé már az alaptervezés során egy kisebb kamra is került, mely egy négyszemélyes család esetében nagyon jól jön. A konyhasor a külső falhoz került, mert ott vannak a vezetékek. A klasszikus egyoldalú szekrénysort – ablakkal a mosogató felett – egy konyhasziget egészíti ki, melybe a tűzhely került integrált reggelizősarokkal és két székkel. A konyharész központi eleme az étkezőasztal. Ennek a centrális helyét a kétoldalú kandalló hangsúlyozza, mely további kellemes közeget biztosít az asztal körül ülőknek.

A nappali rész a tér túloldalára került, klasszikus alacsony szekrénysorral, mely felett könyvespolcok sorakoznak egy TV társaságában. Nem maradt el a kényelmes heverő, kanapé sem, hisz egy hosszú nap után mindenkinek jólesik egy kis pihenés. A nappali részből közvetlen kapcsolatunk van a kinti terasszal és a kerttel. Ez a pozitív térkiegészítés az év minden részében kiemelt minőséget jelent.

A térnek van még egy pozitívuma. A tetőtér nem lett beépítve, így a magas, a tetőig érő tér kihangsúlyozza a tetőszerkezetet és megnagyobbítja a teret.

Az anyaghasználatban előnyben részesítettük a fehér színt, melyet a fa nemes textúrája hangsúlyoz. Együtt rusztikus, de elegáns és könnyed benyomást keltenek. A tér már magában annyi dinamikát hordoz, hogy mindenképp a visszafogott anyaghasználatot tartottam célszerűnek.

A mostani miliő vezérfonala a család és a természetes együttélés a kerttel. Könnyeden és kipihenten.

MCSi Design