kele
perec1
garas1
65. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2021. 01. 21.
kiscim0321
 

Rendhagyóan két Szúnyogh Sándor-díjas

szunyogh5120A 2020/21-es tanév Szúnyogh Sándor fogalmazási versenyének két győztese van: Abraham Alida Kiara, a Pártosfalvi KÁI 9. osztályos tanulója és AbrahamSarah, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola negyedikes gimnazistája. A két testvér azonos pontszámot ért el, és a zsűri rendhagyóan mindkettőjüket javasolta a fődíjra.

A fogalmazási verseny helyezettjei korcsoportok szerint pedig a következők: a 6. osztályosok között első helyezett lett Ruzsics Dorka Ildikó (1. Sz. Lendvai KÁI), második Kiss Virág (Pártosfalvi KÁI) és harmadik Kulcsár Jázmin (1. Sz. Lendvai KÁI). A 7. osztályos korcsoportban első helyezést ért el Sólyom Borbála (Pártosfalvi KÁI), második lett Tátrai Kovács Kinga Ávila (1. Sz. Lendvai KÁI), harmadik pedig Koren Benita (1. Sz. Lendvai KÁI). A 8. osztályosok között két első helyezést ítéltek oda, éspedig Koter Rebekának (1. Sz. Lendvai KÁI) és Magyar Mihának (1. Sz. Lendvai KÁI), míg a harmadik helyen Ježovnik Éva (Dobronaki KÁI) végzett. A 9. osztályos korcsoport első helyezettje Agg Jana (Göntérházi KÁI), a második Kepe Buda György (1. Sz. Lendvai KÁI) lett.

A középiskolás diákok első korcsoportjának (1–2. osztály) nyertese Močnek Johanna, második helyezettek Bogdan Lara és Bažika Filip Franc, mindhárman a Lendvai Kétnyelvű Középiskola diákjai. Harmadik helyezést nem osztottak ki. A második korcsoport (3–4. osztály) első helyezettje Neubauer Karmen, a muraszombati SPTŠ diákja, a második Koša Doris, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola diákja, a harmadik pedig Somi Eva, a muraszombati SPTŠ diákja.

A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet a Szúnyogh Sándor-emléknapon a díjkiosztót virtuálisan szervezi meg. A műsor

január 7-én 18 órakor lesz látható az MNMI videómegosztó csatornáján.

A rendezvény elérhetőségét előző nap közlik. A verseny 1–3. helyezettjeinek írásai hagyományosan a Népújság januári „Halicanumi üzenetek” című mellékletében is megjelennek.

 

 

MCSi Design