kele
perec1
garas1
64. évfolyam
47. szám
Megjelenés:
2020. 11. 26.
kiscim4720
 

Novak Pia lettországi sikere

novakpia4520A fiatal énekeseknek szervezett Alida Vane Award Junior 2020 nemzetközi énekversenyen Lettországban Novak Pia fiatal lendvai operaénekes-növendék második helyezést ért el.

A két részből álló versenyre tanárnője, Tatjana Vasle hívta fel a figyelmét. Annak ellenére, hogy Pia számára ismeretlen terepről volt szó – a szeptemberi elődöntőben ugyanis kizárólag előre felvett videóval lehetett indulni –, nem riadt vissza a kihívástól, inkább még többet gyakorolt. Az iskolában – Pia a ljubljanai Zenei és Balett Konzervatórium harmadéves énekszakos hallgatója – készítettek vele egy koncertfelvételt (zongorán Darja Mlakar Maležič professzor kísérte), amellyel bekerült a döntőbe. Az egyre rosszabb járványügyi helyzet miatt sajnos a novemberi döntő sem zajlott élőben, így erre az alkalomra is egy koncertfelvételt készítettek, ezúttal Tadej Horvat professzor kísérte zongorán.

Az énekverseny négy korosztályra osztott csoportokban zajlott, Pia 17 évesen a C csoportban versenyzett, és az eredménye alapján a lehetséges 28 pontból elért 27 ponttal ismét bebizonyította, hogy kiváló operaénekes.

FaBri

 

 

MCSi Design