kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

A színek és színkontrasztok „színbiózisa”  

klau3719A lendvai Bánffy Központban pénteken este megnyílt Abraham Klaudia műkedvelő festőművész kiállítása Színbiózis címmel. Lapunk munkatársa, a Kelepelő gyermeklap illusztrátora ezúttal tíz év anyagának válogatásával mutatkozik be.  

„Az esztétikai kategória, ami ezekre a képekre érvényes, az, hogy szép. Érdek nélkül szép. Ránézünk, rágyönyörködhetünk. Egy-két kép kivételével nincsenek sötét tartalmak, a kéket viszont mélyebbnek érzem, mint általában. A képek motívumvilága – növények, csendéletek, tájképek – érthető, csak egy-két alkotáson jelenik meg az absztrakt” – szólt az alkotásokról Bence Lajos költő, irodalomtörténész a megnyitón.

 

 

Abraham Klaudia tizenkét éve fest vászonra, előtte inkább csak ceruzarajzokat, portrékat készített. A vászonfestés első lépései főleg csendéletek, tájképek, aktok voltak olajfestékkel, majd áttért az akrilra, ami számára sokkal testhezállóbb, hiszen – mint mondja – szereti, hogy gyorsan szárad és könnyű vele dolgozni. Ma is ezt részesíti előnyben.

„Sosem tanultam a rajzolást, autodidakta módon igyekszem fejleszteni magam. A családunkban egyébként anyai nagyanyám ágán dédnagyapám és a fia is festőművészek voltak. Számos technikát kipróbáltam, többet alkalmazok is, és mindig tanulok újat. Ebben ma már az internet is remek segítséget nyújt. Csapongok a stílusirányzatok között, és leginkább az aktuális hangulatom befolyásol abban, hogy éppen milyen technikát alkalmazok. A kiállítás a Színbiózis címet kapta, ez a szójáték a vásznon megjelenő színek közti harmóniára utal. Szeretem a kontrasztokat, ez érvényesül is a legtöbb képemen” – mondta Klaudia a kiállítás kapcsán.  A legújabb festményei festőkéssel készültek, hiszen az elmúlt egy évben az absztrakt került előtérbe. Nagyon kedvesek neki a mandalák is, hiszen a készítésük valódi relaxáció számára. 

A tárlat – melynek megnyitóját Koša Péter hegedűjátéka tette hangulatosabbá – október végéig tekinthető meg.  

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben