kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

A Pannon Tükör szerkesztői Lendván

pannon36191A magyar etnoest előtt múlt csütörtökön délután a lendvai könyvtárban bemutatták a zalaegerszegi, immár 25 éve megjelenő Pannon Tükör folyóirat legfrissebb számát, valamint a prózarovat szerkesztője, Bene Zoltán Áramszünet című regényét.

A Pannon Írók Társaságának elnöke, Gyimesi Endre köszöntő szavaiban a pannon térségnek, Zalának és a Muravidéknek a kulturális és nyelvi összefonódásairól szólt, azt kívánva, hogy a pannon irodalom magára találva a szélesebb térségnek, így Európának is tükröt tud mutatni, nem csak öntükrében szemléli magát.

pannon36192Bubics Tünde, a lap főszerkesztője a legújabb, idei júliusi-augusztusi szám kapcsán elmondta, a hasonló kiadású lapok általában 20–25 szerzőt hoznak, a Pannon Tükör e száma 40-et. Pál Péter, Bence Lajos és Göncz László művei mellett a lendvai sorok rovatban Halász Albert Kraljič-fordításaira is felhívta a figyelmet. Hozzátette, hogy Lendva ezúttal képzőművészetileg is jelen van a lapban, méghozzá Kostyál László jóvoltából, aki a Hundertwasser és Hasegawa című kiállításról írt érdekes beszámolót, továbbá a két művész alkotásai lapillusztrációként is megjelennek. A helytörténeti részben a zalai olajbányászatnak állít emléket Tóth János és Szép András az olajipari múzeum 50. évfordulója kapcsán.

A lap prózarovatának szerkesztője, Bene Zoltán nemrég jelentette meg ötödik, Áramszünet című regényét, melyben a történetek váltakozása mellett filozofikus fejtegetések jelennek meg a „Lupus et fabula”, ember embernek farkasa jegyében világunkról, amelyben eltűnt a közösség kifejezés, helyette az egyén jelenik meg. 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben