kele
perec1
garas1
63. évfolyam
50. szám
Megjelenés:
2019. 12. 12.
kiscim5019
 

New Orleans-i zene a Jambalayától

jambal3319A New Orleans-i zenét játszó budapesti Jambalaya Soós Mihály kultúrintézeti igazgató felvezetése szerint távoli tájak zenéjét hozta el pénteken a Bánffy Night’s lassan formálódó közönségének, amely látványosan ugyan nem, de azért szép gyarapodást mutat.


Mert valljuk meg őszintén, az ilyenfajta rétegzene Lendván kimaradt a közízlés-fejlesztésből, mígnem a fiatalok igényeire hallgatva az MNMI felvállalta, s idén a község által szervezett egyéb nyáresti rendezvények között is – hátra van még három alkalom – megállja a helyét. A Jambalaya Magyarország első számú New Orleans-i zenét játszó zenekara, 2005-ös megalakulásuk óta hat önálló lemezt jelentettek meg.

Nemes Zoltán zongorista-mindenes vezetésével a Bánffy Központban legújabb, Whatever Happens című lemezükről egy csokorra való kimondottan funky, illetve second-line funky számot, átdolgozást is előadtak. A színes, jobban mondva sokszínű New Orleans-i hangzás és hangszerelés ezekben is megmutatkozott, s a fúvósok-gitárok-dob-zongora felállású hattagú zenekar a kétszeri ráadást is kiérdemelte. Főleg a búcsúzó számra sokáig emlékezhetünk, mely zenei ars poeticája is lehetne a zenekarnak (I lost my job), és nem volt kéz, mely ne tapsolt volna. Kíváncsian várjuk a jazz-sanzonokat játszó Szeder zenekart!

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben