kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Dobronakon új színjáték betanulásába fogtak

szinjatsz03191A dobronaki Petőfi Sándor Művelődési Egylet színjátszói már régen hallattak magukról, bár a múltban igen sok színdarabot, irodalmi összeállítást vittek színre. A tél beálltával a nyugdíjasok egyesületével karöltve úgy döntöttek, hogy új színdarabbal lepik meg a közönséget.

– A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ pályázatán díjazott, A miniszterasszony látogatása című komikus darabomat próbáljuk éppen – mondja Cár József, amikor a dobronaki művelődési házban folyó próbára rányitunk. – A darabban 11 amatőr színész kapott szerepet, nyolc nő és három férfi. A történet egy nyugdíjas otthonban játszódik, a szereplők pedig részint az otthon lakói és a személyzet, valamint egy animátor, aki azt a megbízást kapja, hogy a miniszterasszony fogadására egy zenés-énekes kultúprogramot állítson össze – tudjuk meg a részleteket a darab házi írójától, rendezőjétől.

szinjatsz03192A tét a felújított és bővített helyiségek koncessziójának a megszerzése, új alkalmazottakkal, bentlakókkal – amire ígéretet is kapnak. A műsor elkészítésére egy idősebb „animátort” fogadnak fel, aki el is kezdi a munkát... A készülődés során a tapsok betanítására is ügyelnek, de még így is akad elég bonyodalom. Kezdve a tartalmi megjegyzésektől („Az iskolai ünnepségeket mindig szavalattal kezdtük”) a lemondó kiábrándulásokig („Én már az elején mondtam: Ebből így nem lesz semmi”), s a végső csalódásig, hisz két nappal a nagy nap előtt a miniszterasszony lemondja a látogatást… – tudjuk meg Cár Józseftől, aki elárulja, a szereposztással nem volt nagyobb gondja, hiszen a kiszemeltek szívesen fogadták a felkérést.   

A színpadra állítás már a hét végén elkezdődik, s ezzel a próbák száma is növekedni fog. Addig is nagy az izgalom, különösen a dalos betétek gyakorlása, a színpadi szituációk betanulása folyik nagy készülődéssel. Remélik, hogy a március közepéig minden a helyére kerül.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben