kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

Együtt ünnepelték a kultúrát

jskd4918Az idei Kultúra vidám napja december 3-án Lendván az „Ünnepeljünk együtt” gálaműsorral zajlott a Színház- és Hangversenyteremben, melyen a Lendvai Közigazgatási Egység területén működő legsikeresebb csoportok mutatkoztak be.

A műsorban a felnőtt néptánccsoportok és zenei együttesek fellépése mellett (Pomurje Horvát KE, Prekmurje Lendvai Néptánccsoport) népi énekesek és zenekarok (Bara Banda), valamint énekkarok (Lirika), kamarakarok (Tornisa), óvodás, iskolás énekkarok és tánccsoportok (Lendvai Óvoda, Göntérházi Óvoda, 1. Sz. Lendvai KÁI Lindau Néptánccsoportja, Tornisai Ifjúsági Énekkar, a Lendvai KÁI énekkara) fellépését, modern táncot (Dancing Quins, Odranci ÁI) és más pódiumművészeti csoportok és duettek színpadi produkcióit is láthatta a közönség.  

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ és a Prekmurje Lendava Néptáncegyüttes szervezésében megvalósult rendezvény a Lendvai Közigazgatási Egység anyagi támogatásával valósult meg.

A generációk együttélése a műsorra is vonatkoztatható volt, ahogy a színes kultúrműsorra és a fellépőkre a multikulturális jelleg is, ami Lendván már természetes.  

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben