kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Széles körű tudásra volt szükség

torten48181A középiskolások magyar történelmi vetélkedőjén, melyet kedden szerveztek meg a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában, ismét szép eredmények születtek. A feladatsor egyrészt a Mátyá-évfordulóhoz kötődött, másrészt pedig Zala György életművéhez.

torten48182A háromtagú zsűri – Pisnjak Atilla, Morován Zsolt és Kósa Ferenc – elégedett volt az eredménnyel. Az öt csoport közül a győztes csapat – Močnek Ottó, Tomka Gergely és Tot Viktorija felállásban – közel száz százalékos teljesítménnyel (99 ponttal) diadalmaskodott. A második helyezett Császár Péter és Gjuran Glorija 90 pontot szerzett, a harmadik helyen pedig Tibaut Žiga és Lebar Lara párosa végzett 75,5 ponttal. 

Kósa Ferenc, a zsűri tagja ekképpen összegezte a hallottakat: „Alapjában véve elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen a kérdések nem is voltak könnyűek, a feladatsorok megoldásához igen széles körű tudásra volt szükség. Ha a tabellára tekintek és azt látom, hogy a győztes csapat 101 pontból 99-et tudott elérni, a második is 90-et, a harmadik pedig 75-öt, sőt a gyengébb csapatok is 50 százalék körül teljesítettek, akkor csak gratulálni tudok. Soha rosszabb eredményt!”

A győztes csapatok elismerő oklevelet vehettek át, mely a tavaszi jutalomkiránduláson való részvételre is feljogosítja őket.

torten48183

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben