kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Pál Ferenc fából készült alkotásai

pal07181Pál Ferenc negyven éve álmodja fába a világról szőtt álmait, elképzeléseit. A szlovén kultúra napja előestéjén a Lendvai Nyugdíjasok Egyesülete szervezésében az egykori Mercator önkiszolgáló helyiségeiben kiállításon is bemutatta alkotásait.
Marik Aleksander, a nyugdíjasok egyesületének elnöke köszöntőjében kifejtette: örömmel fogadták tagjuk felajánlását, hiszen olyannyira sokszínű kiállítási anyaga gyűlt össze, hogy van mit látni, megcsodálni.
pal07182Baumgartner Dubravko, a Lendvai Galéria-Múzeum munkatársa pedig a szakember szemével szólt a kiállítási anyagról, kiemelve azokat az alkotásokat, amelyek először vannak közszemlén: a 14 hegedűt, vagy a modellező Concordját és Ferrariját, illetve a 3.000 darabból, különböző fafajtákból összeállított Időgépet. – pal07183Ennek az a nagy „hiányossága”, hogy nem visszafelé, hanem „előre” méri az időt – mondta Baumgartner.
A kiállítás-megnyitó fényét emelte Koša Péter hegedűjátéka, aki a tizennégy hegedű közül választott ki egyet, majd azon játszott, így a Pál-hegedűk hangját is megcsodálhatta a helyiséget nagy számban megtöltő közönség.
MCSi Design