kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Kultúrünnep előtti fogadás a polgármesternél

kult fogad07181Balažek Anton, Lendva Község polgármestere a szlovén kultúrünnep előtti napon fogadta az oktatási és kulturális intézmények vezetőit, valamint alkotóművészek egy csoportját. Ez alkalommal a polgármester bemutatta a 2018-as kulturális programot, valamint a tevékenységekre jóváhagyott költségvetést.
A kultúra finanszírozására idén egymillió eurót különítenek el, ami a tavalyi összeghez viszonyítva 20 százalékos növekedést jelent, ebből a keretből finanszírozzák az Európa kulturális fővárosa pályázat programját is. A polgármester kiemelte: az egymilliós kulturális keretet különböző hazai és EU-s pályázatokon elnyert támogatásokkal emelni lehet, továbbá Lendva Község a közeljövőben egy 100.000 euró értékű pályázatot jelentet meg, amelyre intézmények, egyesületek, magánvállalkozók nyújthatnak be programterveket a kultúra területéről.
kult fogad07182A község a kultúra terén személyzetbővítést is tervez, mégpedig egy alkalmazott kerül a Galéria- Múzeumba, egyet pedig a Könyvtár és Kulturális Központba (KKK). A találkozón jelen volt a január 1-jétől a KKK-ban kulturális/színházi programszervezéssel megbízott külső munkatárs, Redjko Mojca, valamint Kaučič Simona, a Moravske Toplice-i Óvoda igazgatója, az országos óvodásnap rendezvény szervezőbizottságának tagja – a mintegy ezer látogatót vonzó rendezvényt ugyanis idén május 18-án Lendván tartják meg.
MCSi Design